Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Sustainable choices / Maze

Maze vision är en värld där en välmående planet är lika viktig som estetiskt tilltalande design. Möbler från Maze är tänka att leva länge, inget slit och släng, de är designade för att klara tidens tand och överleva generationer. Maze har etablerat en produktionsprocess som inkluderar kreativa designers, skickliga producenter och ett engagerat affärsteam inom Maze som arbetar mot samma mål - att skapa smart, lekfull och enkel design med minsta möjliga påverkan på miljön. Med tiden har Maze utvecklat en unik skandinavisk varumärkesidentitet som inte bara är uppskattad i Sverige utan även av människor över hela världen.
Visar 265 produkter
Beige
Svart
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
MazeI webblager
Pythagoras Låda Large, Valnöt
2 971 kr
Pythagoras

Pythagoras produceras i Småland, med 100 % återvunnen metall för konsollerna. Pythagoras PLAY-hyllorna kommer från nordisk hållbar skogsmark där två nya träd planteras för varje träd som används.

Läs mer om Elmo här
Elmo leather

Hudarna sorteras efter hur "fina" de är. Steg 1-3 är skinn utan skönhetsfläckar och med väldigt fin yta. Vegeta Trace är spill från produktionen och även det får att använda vid möbeltillverkning. Skinnet är vegetabiliskt garvat med mimosabark och namnet betyder "Trace of life" och har dubbel mening då hudarna har spår av liv samt går att spåra.

Slow production

Maze strategi för Slow Production är ett åtagande som inte bara gynnar dig som kund utan även världen i stort. Det handlar om etiska tillverkningsmetoder, att säkerställa gynnsamma arbetsförhållanden för alla inblandade, att använda återvunnet material och att upprätthålla en strikt policy mot flygfrakt. Maze står fast vid sitt löfte att aldrig skada utrotningshotade skogar i jakten på material.

Tillverkad med kärlek och omsorg

När så många fokuserar på att maximera vinsten och förkorta produktionstiden - ser Maze till att deras design är hållbar; från design, till val av material material, produktion och arbetsförhållanden. De utvecklar och förbättrar hellre befintliga produkter än att komma på nya. Genom att fullända bit för för bit skapas design som kommer att hålla i generationer. Maze design ska överleva ska överleva oss alla - och det ska även moder natur göra.

Lokalt med ett globalt perspektiv

98% av produktionen sker i Småland i Sverige. De använder sig av ärlig tillverkning, återvunna material och en strikt policy mot flygfrakt. Snällt mot miljön och naturen. Om vår design ska överleva oss alla - måste vi vara snälla mot moder natur. Idag använder vi så mycket återvunnet material som möjligt och är alltid på jakt efter nya hållbara produktionstekniker och material.