Nyheter
Belysning

Termosmugg

Med en termosmugg kan du ta med dig din varma dryck precis vart du vill. Upptäckt vårt sortiment av termosmuggar och dricktermosar här på Rum21.

Georg JensenI webblager
Bernadotte Termosmugg 20 cl 2-pack
342 kr
Visar 1 produkter
Transparent

InnehållTermosmugg när du är på språng.

Termosmuggen – för dig som är på språng

Det finns människor som vaknar fräscha och utvilade till första alarmsignalen, gör sig i ordning i godan ro, äter en stadig, näringsrik frukost och beger sig mot jobbet utan minsta stress. Och så finns det människor av den motsatta sorten. De där som flyger ur sängen efter elva snoozningar, med håret på ända och grus i ögonen, för att närmast snubbla ut ur huset och skynda sig till bilen för att inte bli sena till jobbet. Frukost finns det ingen tid till – men kaffet däremot, är heligt! Det är kanske de människorna som är allra lyckligast över den smarta och praktiska termosmuggen.

Termosmuggen – eller termoskoppen, som den också kallas – är precis som vilken stor termos som helst, bara liten till sin storlek. Den håller helt enkelt ditt kaffe, choklad eller te varmt. Men en termoskopp är såklart inte endast till för varma drycker. Dess isolerande egenskaper fungerar även när du vill hålla en dryck riktigt kall, som till exempel frukostsmoothien. Termosmuggen är med andra ord en riktig vardagshjälte när du är på språng, vare sig du tycker om att kunna sippa på en varm dryck när du promenerar, är på resande fot eller helt enkelt vill ha varmt kaffe lättillgängligt på ditt skrivbord.

Vilken termoskopp ska du välja?

Termosmuggar tillverkas idag huvudsakligen av plast och/eller metall. Ibland kan de också komma med detaljer i trä och läder. Det finns till exempel fina termosmuggar i rostfritt stål, med ett ytterhölje av bambu. Det finns även ett fåtal modeller av termoskoppar gjorda helt eller delvis av material som glas och porslin. Vissa modeller kommer med handtag och lock, andra utan.

Det finns många fördelar med en termoskopp i rostfritt stål. De är tåliga, hållbara och håller rent generellt värmen längre, då metall är en bättre värmeledare än plast. Givetvis gäller det även för kyla. Termosmuggar i metall finns ofta i elegant design och många färgalternativ, som kombinerar funktion med estetik.

Plast är ett billigare material än metall och finns i alla tänkbara färger. Dessa hittar du ofta till relativt låga priser. Plast kan vara ett alternativ för dig som inte använder din termoskopp jätteofta. Nackdelen med materialet är att det, till skillnad från rostfritt stål, tappar sina goda egenskaper i takt med att det åldras och används. Missfärgningar blir exempelvis svårare att få bort och med tiden brukar plast ta smak efter innehållet.

Så rengör du din dricktermos

En termosmugg kan enkelt diskas för hand och bör rengöras dagligen. Trots det kan den, om den används ofta, med tiden bilda både avlagringar och sämre lukt. För att råda bot på det kan du göra på följande vis:

Lägg en diskmaskinstablett – eller en tesked bikarbonat – i termosmuggen och fyll upp med hett vatten. Låt verka över natten och skölj sedan rent termosmuggen med vatten.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer