Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Servering/Serveringstillbehör/Glasunderlägg & Bordstabletter

Glasunderlägg & Bordstabletter

För dig som gillar kreativa dukningar och samtidigt vill skydda matbordet från repor och fläckar, är bordstabletter och glasunderlägg ett måste. Här har vi på Rum21 samlat vårt sortiment av tabletter och underlägg i många olika former, material och designer.

Lind DNAI webblager
Curve L Bordstablett Bull, 37x44 cm, Svart
167 kr
Prismatchat
Visar 155 produkter
Stäng meny
Lind DNAI webblager
Square L Bordstablett Nupo, 35x45 cm, Svart
131 kr
Prismatchat

InnehållVacker dukning med dekorativa bordstabletter

Med bordstabletter kan du duka upp till vardagsluncher, söndagsbruncher och festmåltider – utan att oroa dig för att bordsytan ska ta skada. Livet kan trots allt vara ganska hårt för ett matbord. Genom åren får det utstå matspill, kaffefläckar och kokheta kastruller. Ja, ett oskyddat matbord faller lätt offer för repor och andra små skönhetsskavanker, men med bordstextilier som tabletter kan du med enkla medel förlänga köksbordets liv.

Bordstabletter fungerar även som en fin detalj när du vill unna dig vardagslyx som en fin dukning – eller när det vankas kalas eller högtidsmiddagar då du vill duka upp extra vackert. Kanske ska du ha barnkalas? Då kan lättstädade bordstabletter med härliga barnmotiv bidra till kalas-temats dekorationer. Eller varför inte duka efter säsong genom att anpassa material, mönster och färger. Kanske kan bordstabletter i jute, rött eller guld bli fint till julmiddagen? Duka upp för sommarfesten med tygtabletter i en grön nyans eller med ett blommigt motiv för att även dukningen ska kännas somrig. Endast fantasin sätter gränser!

Kork, tyg och andra material

Bordstabletter går att hitta i en uppsjö av olika material – både hårda och mjuka. De olika materialen har olika egenskaper och bidrar med väldigt olika känsla till dukningen. Givetvis ska du alltid välja bordstabletter du tycker är fina, men det kan också vara av värde att fundera över vad just du har för praktiska behov och preferenser. 

Bordstabletter i plast, gummi eller silikon är praktiskt och lättstädat. Dessa material lämpar sig extra bra i vardagen och kanske särskilt hos barnfamiljen. Du kan även med fördel använda ett underlägg av dessa material under husdjurens mat- och vattenskålar. Bordsunderlägg i tyg, som exempelvis bomull och linne, finns det också gott om. Dessa ger ett mjukt intryck, på samma vis som en duk gör. En fördel med bordstabletter i tyg är att de är enkla att tvätta i maskin.

Läder och skinn i neutrala färger som svart, beige eller brunt är stilrent. Med dessa får du en snygg dukning som känns lite extra lyxig. Men det är också material med funktionella egenskaper – till exempel är de värmetåliga, lättstädade och naturligt vattenavvisande. Tycker du om att plocka in en känsla av natur i din dukning? Kika då på bordstabletter i organiska material som bambu, kork, sjögräs eller rotting. Lättmatchat, tåligt och rustikt. 

Runda eller fyrkantiga tabletter?

I vårt sortiment hittar du bordstabletter i både runda, ovala, fyrkantiga och asymmetriska modeller. Rektangulära och ovala underlägg har länge varit den dominerande formen, men andra former har kommit att bli allt mer populära under senare år. En uppskattad egenskap hos tabletter i en oval, rund eller asymmetrisk modell, är att de bryter av de kantiga och raka linjer ett fyrkantigt bord har. Det är ett enkelt sätt att skapa ett dynamiskt och spännande uttryck i dukningen.