Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Varumärken/

Artek

ArtekArtek
Artek grundades 1935 av fyra unga idealister som förespråkade en ny typ av miljö för vardagen och ville göra en skillnad i stadsplanering, arkitektur och design. I dag är Artek kända för sina innovativa bidrag till modern design, där funktionalitet och tidlös estetik är väsentliga delar. Arteks möbler syns i allt från privata hem till kontor, muséer och skolor.
Visar 158 produkter
Stäng meny
ArtekBeställningsvara
90B Bord, Vit Laminat
7 590 kr
Alvar Aalto

En av världens mest kända designers och grundare av Artek

901 Serveringsvagn
901 Serveringsvagn
901 Serveringsvagn

Tea Trolley designad 1937 av Alvar Aalto har kommit att bli en av Arteks signaturmöbler. Ett mästerverk där inspirationen hämtades från den brittiska tekulturen och av japansk design och arkitektur.

InnehållArt & Technology

Modernismen och Artek

När Aino och Alvar Aalto grundade Artek tillsammans med Nils-Gustav Hahl och Maire Gullischen präglade modernismen det västerländska samhället. Namnet Artek är en kombination av "art", konst, och "technology", teknik, Två begrepp som för modernismen är centrala, och som kom från en av den modernistiska rörelsens förespråkare Walter Gropius, motto "konst och teknik - en ny enhet".

Tidlös design

Med stora finska designnamn och internationella formgivare är Artek idag en stjärna på designhimlen. Klassiker som tevagnen, stolen Domus och den trebenta pallen 60 är välkända över hela världen och älskade av både gamla som unga. Tidlös design med en fantastisk kvalitet som fram tills idag alltid tillverkats för hand i fabriken i Finland. Numera görs en del av arbetet med maskiner för att kunna upprätthålla den produktionstakt som krävs men kvaliteten är densamma som alltid. En möbel från Artek ska ärvas mellan generationer och kommer nog alltid vara lika älskad.