Nyheter
Belysning
MontanaMontana
Miljömedvetna Montana är ett danskt familjeägt företag, grundat 1982 som designer och tillverkar förvaringslösningar. Det populära förvaringssystemet är formgivet av företagets grundare, Peter Lassen. De flexibla modulsystemen kommer i en inspirerande färgpalett som byts ut vart åttonde år och tillverkas i Montanas egen fabrik i Danmark. Under Montanas varumärke finns även serier designade av välkända formgivare som Arne Jacobsen, Verner Panton och Jakob Wagner.
Visar 663 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
3 000 kr
22 000 kr
Höjd
100 cm
200 cm
300 cm
400 cm
Längd
25 cm
30 cm
35 cm
40 cm
Bredd
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
MontanaI webblager
Free Hylla 542100, Beetroot
20 090 kr

InnehållMiljömedveten design

Montanas hyllmoduler bär märkningarna EU Ecolabel, det danska inomhusklimatmärket och ISO 14001 miljöstandarder. Enligt Joakim Lassen, VD på Montana, har det varit mycket viktigt att uppnå dessa certifieringar och att det är något dem arbetat mot under lång tid. 2019 tilldelades Montana, som en av de första danska möbeltillverkarna, certifieringen EU Ecolabel på flertalet av företagets möbelserier. För att få den utmärkningen kontrolleras produktens hela livscykel från råvaruutvinning till återvinning. Målet med EU Ecolabel är att minska den totala miljöpåverkan från produktion och konsumtion av varor.

Montana blev dessutom ett av de första danska företagen som genomförde "vagga-till-grav"-analyser av miljökonsekvenserna från en given produkt. Sedan 2007 har Montana uteslutande använt vattenbaserade lackfärger, som varken luktar eller innehåller lösningsmedel.

Dansk design och tillverkning

Alla Montana-moduler är designade, utvecklade och tillverkade i Danmark. I fabriken på Fyn arbetar över hundra medarbetare med montering och målning av Montanas möbler. Idag producerar Montana, förutom Peter J. Lassens och Joakim Lassens egen design, möbler designade av Arne Jacobsen, Verner Panton, Schmidt Hammer Lassen och Jakob Wagner.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer