Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (stora varor över 4999kr)

30 dagars öppet köp

Vägglampor

Är du ute efter en dekorativ vägglampa som kan pryda ditt hem? Upptäck vårt breda sortiment med allt från populära klassiker till lekfull, modern design. Hos oss på Rum21 hittar du vägglampetter och plafonder, såväl som vägglampor med nakna glödlampor och dekorativa skärmar.

Visar 934 produkter
Aluminium
Ask
Beige
Björk
Svart
Blå
Mässing
Brons
Brun
Koppar
Guld
Grön
Grå
Metall
Multi
Natur
Nickel
Light Oak
Orange
Rosa
Lila
Röd
Silver
Stål
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
Valerie ObjectsI webblager
N°2 Hanging Lamp Vägglampa, Curry
10 002 kr
GUBII webblager
Kampanj
Bestlite BL7 Vägglampa, Krom/Benporslin
3 924 krREK7 199 kr
SelettiI webblager
Kampanj
Monkey Lamp Outdoor Hanging Höger Version, Svart
3 112 krREK3 890 kr
A++
Louis PoulsenI webblager
Kampanj
NJP Vägglampa Lång Arm, Vit
4 584 krREK5 730 kr
A++

InnehållVägglampan – stämningsfull och funktionell

Välj rätt slags belysning

Med vägglampor kan du på ett dekorativt sätt komplettera ljussättningen i ditt hem och samtidigt punktbelysa delar av din inredning. Det är också ett effektivt och snyggt sätt att rikta ljus mot köksbänkar, i en trappa, hall eller på andra ytor som kan behöva funktionell belysning. Men oavsett om du är ute efter diffust eller riktat ljus, så är vägglampan en typ av belysning som kan lyfta rummets atmosfär på ett diskret, men stämningsfullt vis. Vägglampor används dock inte bara inomhus, utan är också mycket vanligt utomhus. Där lyser de ofta upp husfasader med ett inbjudande sken.

Stort utbud av design

Utbudet av vägglampor har på senare år fullkomligen exploderat. Retro, vintage, modernt, bohemiskt eller klassiskt – det spelar ingen roll vilken inredningsstil eller smak du har. Idag kan du hitta alla möjliga stilar, färger och material på vägglampor. 

Lackad metall, mässing, krom, trä och glas är ett par exempel på vanliga material när man tillverkar vägglampor. Men givetvis finns det även väggmonterade lampor med traditionella skärmar i tyg. Lampor i mässing, guld och silver har ibland fått en råare finish som liknar patina – dessa ger en mer rustik look. Du kan även hitta gott om modeller i vit eller svart färg, liksom varianter i mer färgstarka kulörer.

6 placeringar för vägglampor inomhus

Behöver du idéer och inspiration kring hur du ska ljussätta ditt hem med vägglampor? Ett tips är att söka på internet och i inredningstidningar, för att hämta inspiration. Här kommer också sex tips på smarta placeringar för dig som funderar på vägglampor i hemmet:

- Barnens rum. I ett barnrum kan väggbelysning höja både mysfaktor, funka som nattlampa och lysa upp läs-/läxhörnor. Det finns många lekfulla och fina LED-vägglampor som passar barn i alla åldrar.

- Vid badrumsspeglen. Att ha bra ljus när du ska fixa håret eller sminka dig i ditt badrum, är A och O. Där kan en vägglampa se till att du får ordentligt med ljus.

- Vid sängen. Vägglampor på vardera sida om sängen i ditt sovrum är snyggt och funktionellt, utan att stjäla yta. Här kan en modell med lång, justerbar arm vara praktisk.

- Ovanför ett sidobord/skänk eller hylla. Här kan du låta fina inredningsdetaljer och stilleben bada i vägglampans behagliga sken. Varför inte låta en vägglampett eller platt plafond vara en av de vackra inredningsdetaljerna? Det finns riktigt dekorativa varianter att hitta, exempelvis i rå mässing eller guld.

- Bakom TV:n. Väggljus bakom tv:n i ditt vardagsrum gör dina ögon mindre trötta, genom att dämpa kontrasten mellan skärmens ljus och resten av rummet.

- Vid köksbänken. Ditt kök är ett av de rum som behöver flest ljuskällor. Här kan vägglampor eller väggmonterade spotlights underlätta matlagningen och andra sysslor genom att belysa köksbänkarna.