Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Alvar Aalto

IittalaArtek
Alvar Aalto (1898-1976) var en framstående finländsk arkitekt och formgivare, känd för att ha revolutionerat modern arkitektur med organiska former och funktionell design. Han studerade vid Helsingfors tekniska högskola och etablerade sig som en ledande röst inom finsk arkitektur. Några av hans mest ikoniska design är bland annat pallen 60 och stolen 66 för Artek samt Aalto-vasen för Iittala. Hans designfilosofi betonade harmoni mellan människa, natur och funktion, skapande eleganta och tidlösa skapelser.
Visar 106 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Transparent
Vit
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
ArtekI webblager
91 Matbord, Svart Linoleum
23 115 kr
ArtekI webblager
Pall 60 3 Ben, Svart Linoleum/Björk
3 250 kr

InnehållMöbler och inredningsdetaljer med skandinavisk design

Alvar Aalto är en erkänd mästare inom formgivning och arkitektur. Alvar är född i Kuortane, Finland 1898. Alvar tog examen inom arkitektur på högskolan i Helsingfors och redan efter examen började han skapa sina egna alster. År 1924 gifte han sig med sin arbetskollega Aino Marsio och tillsammans skapade de ett internationellt arv inom formgivning. Alvar Aalto designade inte bara glasobjekt som han är mest känd för, utan han ritade även konsertsalar, bibliotek, sjukhus och museer över hela världen.

Med hans unik estetik satte han tonen inom finsk design och var med och introducerade finsk formgivning för den internationella publiken. För att få inspiration använde sig Alvar av naturen. År 1930 visade Alvar Aalto upp den berömda Savoyvasen på världsutställningen i Paris och det blev en stor sensation. Vasen sägs representera Finlands 1000 sjöar. Idag är vasen en designikon och säljs av finska företaget Iittala.