Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Över 13 000 produkter i lager

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Alvar Aalto

Alvar Aalto

Alvar Aalto (1898-1976) är en erkänd finsk formgivare och arkitekt. Han växte upp i Kuortane i Finland och blev känd för sin talang och unika stil. Han är som mest känd för sina glasobjekt, Aaltovasen och Savoyvasen. Aaltovasen är idag en av de mest populära glasobjekten genom tiderna och produceras idag av Iittala. Alvar Aalto var med och implementerade uttrycket "Scandiavian modern", tillsammans med andra erkända designers som Bruno Mathsson och Yngve Ekström.
Visar 136 produkter
Stäng meny
Artek
I webblager
66 Stol, Björk
3 990 kr

InnehållMöbler och inredningsdetaljer med Skandinavisk design

Alvar Aalto är en erkänd mästare inom formgivning och arkitektur. Alvar är född i Kuortane, Finland 1898. Alvar tog examen inom arkitektur på högskolan i Helsingfors och redan efter examen började han skapa sina egna alster. År 1924 gifte han sig med sin arbetskollega Aino Marsio och tillsammans skapade de ett internationellt arv inom formgivning. Alvar Aalto designade inte bara glasobjekt som han är mest känd för, utan han ritade även konsertsalar, bibliotek, sjukhus och museer över hela världen.

Med hans unik estetik satte han tonen inom finsk design och var med och introducerade finsk formgivning för den internationella publiken. För att få inspiration använde sig Alvar av naturen. År 1930 visade Alvar Aalto upp den berömda Savoyvasen på världsutställningen i Paris och det blev en stor sensation. Vasen sägs representera Finlands 1000 sjöar. Idag är vasen en designikon och säljs av finska företaget Iittala.