Nyheter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 599 kr (stora varor över 4999kr)

30 dagars öppet köp

Arne Jacobsen

Louis PoulsenArne Jacobsen&TraditionFritz Hansen
Arne Jacobsen är om inte DEN mest ikoniska danska formgivaren, men ibland en av de största danska formgivarna under 1900-talet. Hans formspråk och designs la grundstenarna till vad som skulle bli den skandinaviska minimalismen och flera av hans verk anses idag vara några av 1900-talets mest ikoniska. En av Jacobsens mest kända verk är hans samarbete med SAS då han 1960 designade världens första designhotell SAS Royal Hotel, nu kallad Radisson Blu Royal Hotel, och formgav bland annat ikoniska möbler som Svanen, Ägget, Sjuan för Fritz Hansen och AJ Royal- och AJ-serien för Louis Poulsen.
Visar 142 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Light Oak
Orange
Rosa
Lila
Röd
Silver
Stål
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
Louis PoulsenI webblager
Kampanj
AJ Golvlampa, Vit
9 330 krREK11 650 kr
AJ Bordslampor
AJ från Louis Poulsen

InnehållArne Jacobsen - företrädare för funktionalismen

Arne Jacobsen (1902-1971) är en av Danmarks mest kända designers och arkitekter. Med sitt unika öga för design räknas han som en företrädare för funktionalismen. Han ansåg nämligen att arkitektur och interiör ska komplettera varandra, och att man därför behöver analysera strukturen och användningsområdena i en byggnad för att kunna bestämma dess inredning. Arne Jacobsen växte upp i en borgerlig familj och utbildade sig till en början till murare, innan han läste vidare till arkitekt vid Konstakademins arkitekturskola i Köpenhamn. År 1929 kom hans genombrott, då han vann en tävling med sitt bidrag till Framtidens Hus. Detta ledde till att han öppnade sitt första egna kontor och inledde ett samarbete med den världskända möbelleverantören Fritz Hansen.

I slutet av 1950-talet ritade Arne Jacobsen världens första designhotell - SAS Royal Hotel i Köpenhamn, där han även formgav inredning och möbler. I samband med detta skapades designklassiker som Ägget, Svanen och AJ-lamporna, som än idag är några av hans mest sålda produkter, och resultatet blev en perfekt balans mellan exteriör och interiör.

Under sin livstid berömdes Arne Jacobsen med flera prestigefyllda utmärkelser och han har erkänts som en av världens främsta formgivare. Efter hans död hyllas han fortfarande och hans klassiska design syns i hem världen över.

Möbler Belysning Inredning Servering Mattor Textil Barn Utemöbler Nyheter Erbjudanden Inspiration Varumärken null Presentkort Gift Guide Outdoor Season null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer