category
Fritz Hansen
Shop/Varumärken/

Fritz Hansen

Fritz HansenFritz Hansen
Fritz Hansen utvecklar och tillverkar högkvalitativa lampor för den professionella och privata konsumentmarknaden. Fritz Hansen etablerades 2005 och deras lampor finns i över 60 olika länder. I samarbete med några av världens bästa designers och arkitekter har Fritz Hansen utformat en rad moderna lampor som kombinerar tradition med innovation. Med robusta material har deras belysning inspirerat flera stora hotell, restauranger, köpcentrum samt i privata hem över hela världen.
Visar 233 produkter
Stäng meny

Fritz Hansen Objects är en kollektion av noggrannt utvalda föremål som visar upp Fritz Hansens kvalitetsarv och unika hantverkskunskap. Objekten är framtagna av såväl danska som internationella formgivare och varje föremål fyller ett faktiskt syfte. Objekten dominerar inte i hemmet, utan kompletterar den redan befintliga inredningen. Sittpuffen Pouf är ett av Cecilie Manz bidrag till kollektionen.

Visar 48 / 233
Innehåll

Danska designikoner med av orubblig kvalitet

Visa mer

Fritz Hansen grundades i Danmark 1872, företaget har en lång historia av att samarbeta med ledande internationella designer bl.a. Jaime Hayon, Piero Lissoni, Kasper Salto and Cecilie Manz. Fritz Hansen tillverkar högkvalitativa möbler, belysning och inredningsdetaljer för den privata och offentliga sektorn. Det danska belysningsföretaget Lightyears blev en del av Fritz Hansen 2015.  

Fritz Hansen är mest kända för designikonerna myran, sjuan och ägget som designades av arkitekt och formgivaren Arne Jacobsen. Fritz Hansens vision är att en enda vacker möbel kan lyfta ett helt rum eller byggnad.

Med en internationell närvaro och en expanderande kollektion av dansk design, fortsätter Fritz Hansen att tillverka eleganta och hållbara designmöbler för livsnjutare utan att tumma på komforten. I dag finns deras möbler i hela världen.

En av de mest kända lamporna är pendeln Caravaggio, formgiven av Cecilie Manz. Caravaggio finns även som bord- och golvlampa, samt olika färger och storlekar. Carvaggio passar lika bra i det privata köket som den offentliga matsalen. Några av deras andra kända lampor är Night Owl, Calabash, Kaiser och Concert.