Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Fritz HansenFritz Hansen
Varumärket Fritz Hansen grundades 1872 av den företagssamma möbelsnickaren Fritz Hansen i Köpenhamn. Tillsammans med hans son Christian etablerar Hansen en framgångrik möbelfabrik och lägger grundstenarna till vad som kommer att bli en av de mest framgångsrika möbelvarumärkerna i Danmark. Tillsammans med ikoniska formgivare som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J Wegner och Verner Panton har Fritz Hansen skapat skandinavisk designhistoria och är idag en av de mest respekterade varumärkerna inom möbel- och belysningsdesign.
Visar 160 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Rosa
Röd
Vit
Gul
Pris
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
Höjd
20 cm
40 cm
60 cm
80 cm
100 cm
120 cm
Längd
20 cm
30 cm
40 cm
Bredd
20 cm
40 cm
60 cm
80 cm
Fritz HansenI webblager
High Dot Barstol, Valnöt Läder / Krom
3 732 kr
Serien Caravaggio

Caravaggio har en klassisk, igenkännbar form med ett modernt uttryck. Direkt efter lanseringen 2005 uppnådde lampan status som designikon. Caravaggio är fortfarande en av Fritz Hansens storsäljare.

Fritz HansenI webblager
Caravaggio Taklampa P3 6m Kabel, Vit
4 950 kr

Fritz Hansen Objects är en kollektion av noggrannt utvalda föremål som visar upp Fritz Hansens kvalitetsarv och unika hantverkskunskap. Objekten är framtagna av såväl danska som internationella formgivare och varje föremål fyller ett faktiskt syfte. Objekten dominerar inte i hemmet, utan kompletterar den redan befintliga inredningen. Sittpuffen Pouf är ett av Cecilie Manz bidrag till kollektionen.

InnehållDanska designikoner med av orubblig kvalitet

Fritz Hansen grundades i Danmark 1872, företaget har en lång historia av att samarbeta med ledande internationella designer bl.a. Jaime Hayon, Piero Lissoni, Kasper Salto and Cecilie Manz. Fritz Hansen tillverkar högkvalitativa möbler, belysning och inredningsdetaljer för den privata och offentliga sektorn. Det danska belysningsföretaget Lightyears blev en del av Fritz Hansen 2015.  

Fritz Hansen är mest kända för designikonerna myran, sjuan och ägget som designades av arkitekt och formgivaren Arne Jacobsen. Fritz Hansens vision är att en enda vacker möbel kan lyfta ett helt rum eller byggnad.

Med en internationell närvaro och en expanderande kollektion av dansk design, fortsätter Fritz Hansen att tillverka eleganta och hållbara designmöbler för livsnjutare utan att tumma på komforten. I dag finns deras möbler i hela världen.

En av de mest kända lamporna är pendeln Caravaggio, formgiven av Cecilie Manz. Caravaggio finns även som bord- och golvlampa, samt olika färger och storlekar. Carvaggio passar lika bra i det privata köket som den offentliga matsalen. Några av deras andra kända lampor är Night Owl, Calabash, Kaiser och Concert.