Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Cecilie Manz

Fritz HansenMuuto
Cecilie Manz är en danskbaserad formgivare, född 1972. Hon designar möbler, belysningsarmaturer och inredningsdetaljer ur en kombination av den danska, sublima hantverkstraditionen och ett modernt, internationellt uttryck. Hennes verk är diskreta och funktionella, men konstnärliga. Manz arbetar med varumärken som Muuto, Iittala, Kähler och Fredericia Furniture och står även bakom en del av Fritz Hansens kollektion Objects samt den populära lampan Caravaggio från Fritz Hansen.
Visar 59 produkter
Beige
Svart
Blå
Grå
Ek
Lila
Vit
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
Fritz HansenI webblager
Caravaggio Taklampa P3 6m Kabel, Vit
4 950 kr
Fritz HansenI webblager
Caravaggio Taklampa P1, Matt Ljusgrå
2 729 kr
Serien Caravaggio
Caravaggio från Fritz Hansen

InnehållFunktionell design med en konstnärlig framtoning

Cecilie Manz, född 1972, bor och arbetar i Köpenhamn. Efter examen från The Royal Danish Academy of Fine Arts i Köpenhamn med kompletterande studier vid the University of Art and Design i Helsingfors öppnade Cecilie Manz sin första egna studio i Köpenhamn år 1998.

Manz designar möbler, glas, lampor och inredningsdetaljer till hemmet - alltid med tonvikt på att förena den skandinaviska traditionens enkelhet med ett modernt, internationellt intryck. Hennes verk är diskreta och funktionella, men konstnärliga. Hennes arbetssätt beskrivs ibland som gammelmodigt: hon arbetar alltid ensam i sin studio, skapar sina ritningar på papper och gjuter sina prototyper i studions källare.

Cecilie Manz har gjort flera framgångsrika samarbeten tillsammans med en rad kända varumärken, så som Muuto, Fredericia Furniture, Iittala och Kähler.

Cecilie Manz strävar efter att kombinera konceptualism med den danska förkärleken till hållbara material och ett sublimt hantverk. I skapandet av hennes populära belysningsarmaturer har hon varit extra noga med att ta fram en design som inte stjäl uppmärksamheten från ljuset i sig, det har snarare legat ett stort fokus på funktion. 2005 lanserade hon tillsammans med Fritz Hansen (dåvarande Lightyears) den iögonfallande, tidlösa pendeln Caravaggio. Det blev en omedelbar succé och lampan har på senare år uppnått en status som designikon. Manz lampor är fortfarande idag otroligt populära och ses ofta i såväl privata hem som offentliga miljöer.

Manz karaktäristiska design syns även tydligt i de alster hon tagit fram för Fritz Hansens kollektion Objects. Manz har formgivit rena, praktiska och narrativt vackra objekt som alla fyller sin roll i våra vardagliga liv - från keramik till belysning, sittmöbler till förvaring.