Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Gustav Rosén

Pythagoras HyllsystemPythagoras PLAY Maze Interior
Gustav Rosén, en kreativ själ och ingenjör examinerad från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. I Gustavs design ser man tydligt element av geometri och geniala lösningar som bara en ingenjör skulle komma på. Gustav har för Maze designat det framgångsrika konsolsystemet Pythagoras, skohyllan Step och kroklisten Only Hooks.
Visar 69 produkter
Beige
Svart
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Röd
Vit
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
MazeBeställningsvara
Pythagoras Väggskåp, Valnöt
3 134 kr
Pythagoras väggskåp

Senaste tillskottet i familjen. Skåpet kan hänga för sig själv som en solitär eller kombineras med resten av Pythagorassystemet. Hyllplanet som går att ta ur möjliggör mängder av olika förvaringsmöjligheter.

InnehållStilren design med en twist

Ingenjör och designer

Gustav Rosén är utbildad produktutvecklare med designstudio i Stockholm sedan 2014 där han driver IT-konceptutveckling och formgivning av allt från möbler till belysning och inredningsdetaljer. Hans formgivarstil för Maze är tydlig med raka linjer och smarta lösningar. Enkelt, stilrent med en twist och en smart tanke bakom.

Pythagoras hyllsystem

Pythagoras är sprungen ur den matematiska formeln med samma namn. För Gustav Rosén som andas geometri och matematik var det självklart att lägga ihop dessa variabler med design och funktion. Pythagoras byggs av hyllplan som vilar på två konsoler i form av trianglar. Konsolerna är roterbar åt fyra olika håll så varje hylla får sitt eget unika utseende. Tanken är att man ska kunna bygga sin egen vägg av Pythagoras hyllor och montera dem symmetriskt eller mixa olika positioner för att få en livligare look. Den smarta konstruktionen möjliggör även placering i hörn!

Med tiden har Pythagoras utvecklats och omfattar nu förutom hyllplan även skåp, lådor och skrivbordsskivor att komplettera hyllsystemet med. Skåpet är tillverkat i trä och tillverkas i Totebo i Småland, som arbetar med miljövänliga material och tillverkningsmetoder genom hela sin produktion. Om Pythagoras nått sin slutdestination vet vi inte men säkert är i alla fall att hyllsystemet i dagsläget inte lämnar något att önska. Helt enkelt möbelperfektion som tack vare sin versabilitet går att passa in i hemmets alla rum.