Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Gustav Rosén

Gustav Rosén

Gustav Rosén, en kreativ själ och ingenjör examinerad från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. I Gustavs design ser man tydligt element av geometri och geniala lösningar som bara en ingenjör skulle komma på. Gustav har för Maze designat det framgångsrika konsolsystemet Pythagoras, skohyllan Step, hatthyllan No Hat och kroklisten Only Hooks.
Visar 48 produkter
Stäng meny
MazeI webblager
Pythagoras Konsol 2-Pack, Svart
395 kr

InnehållIngenjör och designer

Gustav Rosén är utbildad produktutvecklare med designstudio i Stockholm sedan 2014 där han driver IT-konceptutveckling och formgivning av allt från möbler till belysning och inredningsdetaljer. Hans formgivarstil för Maze är tydlig med raka linjer och smarta lösningar. Enkelt och stilrent med en twist och en smart tanke bakom.

Pythagoras är sprungen ur den matematiska formeln med samma namn. För Gustav Rosén som andas geometri och matematik var det självklart att lägga ihop dessa variabler med design och funktion. Pythagoras byggs av hyllplan som vilar på två konsoler i form av trianglar. Konsolerna går att vrida på olika sätt så varje hylla får sitt eget unika utseende. Tanken är att man ska kunna bygga sin egen vägg av Pythagoras hyllor och montera dem symmetriskt eller mixa olika positioner för att få en livligare look.