Nyheter
Belysning

Audo Copenhagen: Hero Collections

De flesta av Audo Copenhagens produkter är designade av den danska designstudion Norm Architects, som med en enorm träffsäkerhet har skapat några av Audos allra populäraste serier. Läs mer om Plinth, Hashira, Harbour Chair och Co-Chair här.

Audo Copenhagen är ett danskt designföretag som grundades 1976. De har samarbeten med talangfulla designers över hela världen och levererar hög kvalitet av modern skandinavisk design som andas minimalism.

Plinth

De är handgjorda i Portugal och varje del av marmor är noggrant utvald för att skapa dessa praktfulla designexemplar.

Bordet i svart, vit eller beige marmor har en extraordinär och exklusiv design. Formgivarna ville skapa ett bord med multifunktion som visar upp den unika och vackra marmorn. Bordet är en riktig stilmöbel som passar utmärkt som sidobord eller som sängbord och blir ett vackert blickfång i rummet. Genom att kombinera bord i olika storlekar kan man skapa en dynamisk möbel som osar lyx.

Formgiven av Norm Architects.

Se hela Plinth utbudet här!

Hashira

Hashira-kollektionen är en modern, nordisk version av traditionell japansk rispapperslykta. Den är uppkallad efter det japanska ordet för kolumn eller pelare.

Med en cylindrisk, elegant design skapar den en mjuk och hemtrevlig atmosfär. Den har handgjorda skärmar i vacker, transparent textil som ger ett behagligt och spridande ljus. En perfekt lampa för vardagsrummet eller matrummet för att mjuka upp det lite extra. Finns som bords-, golv- och taklampa.

Formgiven av Norm Architects.

Till Hashira serien, klicka här!

Co-Chair

Tillsammans, ömsesidigt, gemensamt är orden som definierar prefixet "co" i Co-Chair.

Att kombinera stål-, träbearbetnings- och tapetseringskunskaper och oväntad komfort skapas en ikonisk stol som passar sömlöst in i alla miljöer. Den har en klassisk, minimalistisk design med en stapelbar konstruktion perfekt för det moderna hemmet. Den har en sits med underbar komfort och en generös, formgjuten rygg med perfekt stöd. Välj mellan olika färger och material.

Formgiven av Norm Architects & Els Van Horebeek.

Se alla Co-Chair här!

Harbour

Med mjukt böjda sidor och ett vinklat ryggstöd får man känslan av att vara vaggad och stöttad, samtidigt!

Historien bakom uppkomsten av Harbour Chair går tillbaka till designprocessen av Audo Copenhagens nybyggda showroom som ligger i Nordhavn, norra hamnen i Köpenhamn. Från början togs stolen främst fram för den specifika lokalen, men med tiden blev den även tillgänglig för allmänheten. Den stilrena och moderna designen gör stolen lättplacerad och lämplig för kontorsmiljöer, restauranger och showrooms likväl som hemma runt mat- eller köksbordet. Finns i olika utföranden för att passa in i hemmets alla rum.

Formgiven av Norm Architects.

Här kan du se hela Harbour-utbudet.

Norm Architects

2006 startade Jonas Bjerre-Poulsen och Kasper Rønn Norm Architects. Den Köpenhamnsbaserade design- och arkitektstudion arbetar med en balans mellan uttrycksfullhet och återhållsamhet, ordning och komplexitet. Arkitekterna hyser stor respekt för skandinavisk designtradition, med sin unika kombination av tidlös estetik, naturliga material och modernistiska principer. Norm Architects arbetar med kropp och sinne i fokus, snarare än trender och teknologi. Känslan av deras verk är därför lika viktig som utseendet. De har genom åren samarbetat med välkända varumärken inom inredning och design, som exempelvis Audo Copenhagen, Paper Collective och &tradition.

Mer från Audo Copenhagen

InnehållPopulära kategorier

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer