Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Designnyheter 2023

Är du ute efter en uppdatering eller inspiration till ditt hem? Vi har djupdykt i årets nyheter inom möbler, belysning och textil och listar favoriterna som vi vill inreda med 2023.

Statement-lampan, mjuka former, kontrastrika färger är några av ledorden bland årets nyheter. Inspireras av färg, form och material från nya varumärken som till exempel Kristina Dam Studio och senaste nytt från älskade favoriter som GUBI, New Works, FLOS med flera. Hur vill du inreda och bo 2023?

Textilier

Taktila texturer, ull och färgglada mönster är ledorden för textilier 2023. Stora mjuka ullmattor med iögonfallande mönster och materialval står i fokus. Bland nyheterna från Linie Design, Layered och Muuto ser vi hållbara ullmattor med rundade hörn och mönster i olika nivåer - en tydlig, skulptural design som ger ett unikt uttryck till vardagsrummet.

Årets textilnyheter inspirerar till att våga mer mönster och färg, accentfärger som piggar upp och bjuder på ett härligt inslag till ett hem som annars går i dova och neutrala färger. Sängkläder från Marimekko och plädar från Røros Tweed i kontrastrika färgkombinationer som piggar upp inredningen. Blåa färgnyanser som kombineras med varma röda färgtoner syns i flertalet av årets inredningsnyheter.

Inred med färg & mönster, våga testa något nytt och låt din personliga stil lysa igenom.

Möbler

Möbelstilen 2023 är arkitektonisk och futuristisk med fokus på hållbara materialval och taktila ytor. Rena böjda linjer och dramatiska siluetter får ta plats i våra hem, möbler formgivna med stor omtanke för miljön och en flört till det ljuva 70-talet.

Stolar & fåtöljer

Från 101 Copenhagen och &tradition välkomnar vi loungestolen "Toe" i Boucle och Little Petra i ny lurvig klädsel - iögonfallande fåtöljer som ger ditt hem en personlig prägel.

Uppskattar du ett stycke designhistoria och exklusiva utföranden så bör du kika in Lilla Ålands jubileumsstol i rökt ek och Arteks special utgåva av Domus stolen. Limiterade designklassiker som aldrig går ur tiden.

Sitt bekvämt och stilsäkert i Kristinas Dam’s stol ”Collector” eller slå dig ner i nyheten ”Ready” från Menu - ett måste för den designintresserade.

Bord

2023 är året då soffbordet får ta mer fokus i rummet. Satsa på flera mindre bord i olika höjd och experimentera med materialval och form. Sidobord och skulpturala pallar blir allt vanligare som komplement till soffbordet, funktionella små möbler som kan flyttas runt i hemmet. 101 Copenhagen och Pols Potter är två varumärken som leker med former och material och som vågar sticka ut och vara annorlunda.

Förvaring

Bokhyllor har på senare år blivit mycket mer än bara förvaring av böcker. Vi klär våra väggar med öppna hyllsystem och dekorerar dem med personliga föremål och inredningsdetaljer. Låt dig inspireras av New Works nya modulära hyllsystem eller Maze Pythagoras i nya poppiga kulörer. Föredrar du stängd förvaring så kan vi tipsa dig om Mavis eleganta skåp och byråer Volt & Aiko, nu i en ny vacker beige kulör.

Släpp loss lekfullheten och kreativiteten med modulära hyllsystem. Låt den växa med tiden och anpassas efter dina förvaringsbehov.

Belysning

Visa din inredningsstil med hjälp av belysning och låt din taklampa bli hemmets stora blickfång. Statement behöver inte betyda starka färger. Testa dig fram med skulpturala, lekfulla former i intressanta materialval och taktila ytor som skapar en wow-känsla. Sätt stämningen med nyheter från Artemide, Normann Copenhagen och FLOS eller gör ett statement med belysning från Pilke, Petite Friture eller DCWéditons.

Portabla lampor fortsätter att pryda våra hyllor och soffbord även under 2023 och bland nyheterna i år ser vi flera utföranden i mässing och polerat silver och stål, material som drar blickar till sig och skiner upp rummets alla små vrår.

Portabla lampor fortsätter att lysa starkt även 2023. Gustave från FLOS är döpt och designad efter inspiration från Wes Andersonfilmen Grand Budapest Hotel och finns tillgänglig i flera utföranden.

Mer inspiration

Reportage, Formgivare

Arco K: The visible becomes the invisible

Det är 60 år sedan FLOS lanserade den legendariska Arco-golvlampan och detta firas med ett unik samlarobjekt: Arco K. Läs mer om den limiterade utgåva som säljs exklusivt på Rum21.

InnehållNyheter