Nyheter
Belysning

Fatboy - Design med ett leende

Fatboy har lanserat en helt ny modulsoffa för utomhusbruk som lyckas kombinera form och funktion på ett hållbart och innovativt sätt. Vi fick chansen att intervjua Fatboys Creative Director, Pauline Barendregt, och fråga henne om designprocessen kring Paletti, hållbarhet och vad som komma skall för Fatboy i framtiden.

Hur skulle du beskriva Fatboys varumärkesfilosofi?

Fatboy är ett positivt designmärke som inspirerar människor att leva "The Good Life". Förutom kvalitet och hållbarhet står vi också för djärv, okonventionell och ikonisk design. Våra produkter kan ibland se enkla ut, men har en hel del dold uppfinningsrikedom som du upplever när du väl äger och använder dem. Fatboy ger livet ett leende.

Förra året lanserade Fatboy utomhussoffan Paletti. Berätta om produkten; Hur såg designprocessen ut? Vad inspirerade er?

Vi utvecklade Paletti-soffan med vårt interna designteam.

Vårt fokus var att utveckla en utomhussoffa med vår varumärkesfilosofi som grund. Det är därför det behövde vara en djärv, smart design. Palettis design är inspirerad av transportpallar och precis som dessa är Paletti-baserna också staplingsbara och lätta att förvara när hösten är runt hörnet. Detta loungekoncept erbjuder massor av plats och ger en modulär twist för att njuta av det goda livet med fler människor än du kanske förväntar dig.

Paletti är gjord av starka, noggrant utvalda material och designad för att förbli vacker i flera år, i alla väder.

Var hållbarhet en framträdande faktor när ni designade Paletti? Om så är fallet, på vilket sätt?

Vi vill att morgondagens interiörer ska vara gröna och det krävs djärva steg för att nå detta. Det är en kontinuerlig process för förbättring och innovation av våra produkter. När vi utvecklade Paletti tittade vi på alla element och utvecklade små och stora aspekter av designen. För materialiseringen använde vi återvunnet material i basen och återvunnet hackat skum i rygg- och ryggstödsfyllningen. Vi valde ett ryggstöd i stål som är korrosionsbeständigt och ett slitstarkt olefintyg som tål att stå utomhus i flera år. Ett annat viktigt steg var att designa Paletti på ett sätt så att den enkelt kan monteras, men även demonteras för reparation eller återvinning.

Vad ska man tänka på när man designar sin uteplats? Hur skapar man ett utrymme med en inbjudande atmosfär?

Eftersom ditt utomhusutrymme är platsen där du kopplar av och njuter av livet ska det vara så bekvämt som möjligt. Så koppla av i Headdemock och bjud in dina vänner till Paletti-loungen. Utomhusbelysning som Bolleke, Edison the Petit och Prêt a Racket skapar en mysig atmosfär på natten. Du kan förlänga din kväll med vår Hotspot-uppvärmd kudde och Hotspot-uppvärmd filt. Fatboy är fantastisk att koppla av och umgås med.

Vad händer härnäst för Fatboy? Hur ser framtiden ut?

Vi arbetar på en stor ny, bekväm inomhusinnovation. Kan inte berätta mer än ... jag kan bara säga "coming soon".

Vår framtid kommer att vara grön. Vi kommer definitivt att fortsätta vår hållbarhetsstrategi, så vårt mål är att ha tagit betydande steg framåt för att minska vår klimatfotavtryck. Jag hoppas också att våra nya produkter har blivit beprövade designklassiker. Fatboys designteam letar alltid efter det roliga i funktionalitet. Varje detalj har en funktion: från de röda etiketterna som du använder för att tända Edison-lamporna, till kåporna som täcker parasollhålen i våra Toní trädgårdsbord, som lever ett dubbelliv som ljusstakar. Fatboy vill att dina produkter (och din glädje) ska hålla i många år framöver.

Märket Fatboy har så mycket potential så i framtiden hoppas jag att vi kommer att ha uppfyllt mycket av detta löfte och visat många nya, okonventionella designinitiativ.

Ta del av fler inredningstips!

Trend

Trendfärger för 2022

2022 är en vändpunkt och vi går mot pigga kulörer igen i kombination med dämpade och varma neutrala färger.

InnehållPopulära kategorier

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer