Nyheter
Belysning

Trä: Scandinavian Simplicity

Trä: Scandinavian simplicity

Vi skandinaver älskar trä! Man kan nästan påstå att vi är synonyma med trä och gott hantverk, i alla fall när det kommer till möbel- och inredningsdesign. Vår subtila Scandinavian simplicity är ett globalt fenomen, och vårt designarv och våra designtraditioner blir aldrig omoderna.

Hela världen sneglar över vår axel när vi inreder med få, gedigna trämöbler, naturmaterial och en ljus och lätt interiör. Vi bygger hus i trä eller sätter upp trälameller i rummen, för vi vet att trä skapar välmående. Trä ger värme och själ till hårda material och ytor, och som bonus är det ofta hållbart. Det är slitstarkt och håller i många år, kanske till och med generationer, eftersom trä åldras med elegans, charm och värdighet. Både ljust och mörkt trä används nuförtiden, så inred med olika slag och färger, och matcha med rotting, tyg och keramik.

Läs mer

Reportage

Swedeses klassiska Lamino

Om någon skulle be dig nämna klassiska, svenska möbler är det troligt att Lamino-fåtöljen hamnar på listan! Laminon formgavs 1956 av Yngve Ekström för Swedese och har sedan dess varit en av våra mest älskade möbler. Klicka dig vidare för att läsa mer om en sann ikon!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer