Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Möt stjärnkocken Karim Khouani

Text: String® Furniture
Foto: String® Furniture

"Från tidig morgon tills att jag går och lägger mig tänker jag på mat, dryck och olika ingredienser"

Matlagning har alltid vart en stor del av Karim Khouanis vardag, hela hans liv har kretsat kring det. Han har rest och arbetat över hela världen vilket gett honom enorm erfarenhet och influerat honom till den stjärnkock han är idag.

Här förklarar Karim fördelarna med String® köksinredning och väljer ut sina favoriter från sortimentet.

Med rötter från södra Frankrike

Karim kommer från södra Frankrike, närmare bestämt Marseille, där han växte upp med sin italienska mamma och afrikanska pappa. Runt omkring honom fanns ljuvliga dofter från bagerier och ostbutiker. Redan som barn fick han vara delaktig i matlagningen, bara att följa med och handla var en upplevelse i sig.

 

Familjerecepten togs på största allvar och hans mamma skapade magi i köket. Hon lärde honom att förstå smaker, känna igen kvalitet samt att tänka på vad som var i säsong och planera råvarorna därefter.

 

Redan som 14-åring började Karim som konditorlärling i ett professionellt kök, vilket gav honom möjlighet att lära sig hantverket från grunden. Fyra år senare flyttade han till London och lyckades få ett jobb på den trestjärniga Michelin-restaurangen, Marco Pierre White i Holland Park.

Karim flyttade till Sverige från Singapore 2010 och 2014 fick hans restaurang, Ambiance à Vindåkra sin första Michelin-stjärna. Efter några år där flyttade han över sin verksamhet till restaurang Sture i Malmö och fick även där en stjärna i Michelinguiden, redan inom tre månader.

"Min favoriträtt är Red mullet, en liten saltvattensfisk som lever i Medelhavet. Köksredskapet jag inte klarar mig utan är en bra avsmakningssked"

Karim om String® system i köket

"-När man lagar mycket mat är det absolut nödvändigt att ha öppen förvaring. Det mesta på hyllorna används dagligen och behöver vara lättillgängliga. För mycket skåp och dörrar blir till slut ett hinder i matlagningen.

String® har fantastiska hyllor som passar både i ett professionellt kök och i hemmet. Krokar, spjut och stänger är utmärkta accessoarer för att förvara redskap och kastruller nära spisen. Metallhyllplanen är tåliga och ger ett rustikt intryck som jag gillar.

Något jag använder ofta från String® är produkterna i kork. Underlägget använder jag dels i hyllan men tar även ut det för att ställa en varm kastrull på. Och kanske den viktigaste produkten av alla– flaskstället för vinflaskorna!"

Mer inspiration från String®

String: Köket