Nyheter
Belysning

Lotta Agaton om inredning för barnrummet

Lotta Agaton är en av Sveriges mest välrenommerade inredare och stylister, och driver sedan 2004 den egna designstudion Lotta Agaton Interiors. Här delar hon med sig av sina tips på smart inredning och praktisk förvaring för barnrummet i samarbete med String.

Om Lotta Agaton

Lotta är en av Skandinaviens främsta inredare och stylister, med både privatpersoner och företag bland sina kunder. Lotta Agaton Interiors lokaler ligger bara en kort promenad från hennes eget hem, en omgjord fabrik med en stor tillhörande terrass, där hon bor tillsammans med sin familj. Lotta älskar havet och spenderar gärna sin lediga tid på familjens båt.

Lottas topp 3 förvaringstips för barnrummet

· Skapa smidigt dold förvaring genom att placera lådor eller skåp längst ned

· Färgkoordinera för att ge rummet ett lugnare intryck

· Addera hyllaccessoarer och öppna hyllplan så att du kan hänga upp barnkläder och förvara fina leksaker

Hur ska man tänka när man inreder barnrummet?

"Det viktigaste att tänka på när man inreder ett barnrum är förvaring. Men för att få mycket förvaring att se fint, inspirerande och okonstlat ut krävs det en viss finess. Placera dold förvaring längst ner i hyllan; du kommer att tacka dig själv för detta smarta knep då det gör det möjligt för ditt barn att städa och hålla rummet i ordning helt på egen hand. Att uppmuntra städning och göra det till en naturlig del av ditt barns vardagliga rutin kommer att göra alla i hemmet lite gladare. Om ditt barn inte viker sina kläder eller sorterar sina leksaker efter ditt tycke och smak så kan man enkelt dra för skåpdörrarna eller stänga lådorna."

Vad ska vi ha i våra hyllor?

"På de övre hyllplanen tycker jag att man ska passa på att ha lite finare leksaker och sådant som är ömtåligt, så som doppresenter, ”snyggnallar" eller liknande. På de övriga hyllplanen, där allting syns, är färgkoordinering ett knep för att ge rummet ett lugnare intryck.

Om du adderar ett metallhyllplan till din hyllkombination så kan du utnyttja många av de smarta accessoarerna från String. Jag tipsar alltid om att montera en stång för att kunna hänga upp de finaste plaggen eller barnets dockkläder. 

Om det finns plats till att bygga en större hylluppsättning i barnrummet, måste jag återigen understryka färgkoordinering i kombination med små grupperingar, tänk stilleben. När du skapar små stilleben glöm inte att lämna lite tomrum mellan dem för att undvika att hyllan ser rörigt och massiv ut. När du börjar bli klar med stylingen är mitt tips att backa och kisa (japp, kisa) för att kunna avgöra om fördelningen av färg och föremål är i balans. Du vill exempelvis inte att alla färgglada och höga föremål hamnar på ena sidan. "

Varför väljer du att inreda med String®?

"Eftersom Stringhyllan är så flexibel och kan växa i samma takt som barnet och dess förvaringsbehov. Genom att addera en gavel och några hyllplan har du löst förvaringsproblemet. Om du exempelvis har en skrivbordsskiva i hyllsystemet, kan den enkelt höjas utefter att barnet växer eller så adderar du ytterligare en skrivbordsskiva och låter ett mindre syskon ta över den andra. Att skapa en kreativ och inspirerande miljö för både dig och ditt barn är superenkelt när man inreder med String.

Om du har plats för det, är det en fin detalj att hänga en String® Pocket som ett slags komplement till den större hyllkombinationen. Det binder ihop rummet på ett fint sätt. Placera den över sängen eller som del av en kreativ rit- och skrivhörna."

Ta del av fler inredningstips!

Guide

Josephine Formoso om trädgård & förvaring

Jospehine är utbildad landskapsingenjör och trädgårdsformgivare, med över femoton års erfarenhet av att arbeta med trädgårdar. Här delar hon med sig av sina tips på smart och praktisk trädgårdsförvaring i samarbete med String.

InnehållPopulära kategorier

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer