Nyheter
Belysning

Sustainable choices / Kartell

"Kartell loves the planet" är namnet på det manifest som Kartell tagit fram för att visa sitt stora engagemang för hållbar och miljömedveten design och produktion. Hållbarhetsarbetet är numera en naturlig förlängning av Kartells ledord "Passion for excellence", som väglett Kartell sedan starten.En Kartellprodukt är tidlös, och produceras med största respekt för miljön. Kartell beskriver att deras kall är att skapa värde genom designföremål som efter avslutad användning får ett samlarvärde; inte föremål som riskerar att kastas åt sidan när de inte längre används, utan som istället blir värdefulla minnen.
Visar 162 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
KartellI webblager
Invisible Sidobord, 40 cm, Kristall
6 421 kr
KartellI webblager
Masters Stol, Orange
2 934 kr
Återvinningsbara material

Produktmaterialen som Kartell använder är helt återvinningsbara, och får nytt liv tack vare olika bearbetningsprocesser. Tack vare den tekniska utvecklingen och de forskningsframsteg man gjort kan företaget fortsätta hitta material som kan återanvändas, och som har liten eller ingen negativ inverkan på miljön.

FSC-certifierat trä

Kartell arbetar med trä från certifierade skogar, med minimal förbrukning av råmaterial för varje strukturell komponent i produkten. För Smart Wood-kollektionen har Kartell fått FSC® (Forest Stewardship Council)-certifiering, vilken garanterar att produkterna tillverkats av trä från skogar som hanteras korrekt och ansvarsfullt i enlighet med strikta miljömässiga, sociala och ekonomiska standarder.

Biodynamiska material

Biodynamiska material är ett av de områden som Kartells forskningsavdelning arbetat intensivt med de senaste åren. Tack vare detta har man lyckats ta fram produkter tillverkade av ett helt revolutionerande naturmaterial, skapat av avfall från jordbruksproduktion. Den första Bio-produkten som presenteras i Kartell-katalogen är en Componibili-hylla, designad 1967 av Anna Castelli Ferrieri.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer