Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Skinn

Läder är ett högkvalitativt och tåligt naturmaterial, med lång livslängd. Dess förmåga att bli vackrare och mer följsamt för varje år, gör materialet mycket populärt både i möbler, kläder och inredningsdetaljer. Här har vi på Rum21 samlat våra bästa skötselråd för skinnmöbler och läder, så att du kan få ut det mesta av dina läderprodukter.

Så vårdar du dina möbler av skinn och läder

Läder, som är ett organiskt material, innehåller naturliga oljor som fungerar som en skyddsbarriär mot torka och yttre påfrestningar. Med tiden förlorar dock läder sina naturliga oljor, vilket innebär att torrsprickor uppstår och materialet blir försvagat. Detta är något som kan undvikas – med hjälp av lädervård.

Förläng livet på skinnmöbler och läderprodukter

Det finns ett par enkla vanor och råd du kan ta till dig, som markant förlänger livet på dina skinnmöbler och läderprodukter. Här har vi listat våra bästa tips:

  • Behandla alltid nya skinnmöbler och läder, innan du börjar använda dem. Därefter bör de behandlas 2–3 gånger årligen, för att undvika torrsprickor och blekning.
  • Rengör dina skinnmöbler noggrant, minst en gång per år.
  • Ta itu med fläckar direkt – och anlita gärna professionell hjälp vid svårare fläckar. 
  • Hög fuktighet och kyla kan skada skinnmöbler och läder. 
  • Undvik att placera en skinnmöbel i direkt solljus eller för nära värmekällor som eldstäder, och element. Ha alltid minst 20–30 centimeter emellan, men gärna mer. 

InnehållFläckborttagning läder

Fläckar på lädersoffan?

Har du fått en fläck på din älskade skinnsoffa? Det är inte alltid helt enkelt att få bort ingrodda fläckar på läder. Därför är det viktigt att ta itu med dem direkt. Använd alltid en anpassad läderrengöring eller galltvål, som är skonsam mot lädret.

Går fläcken inte bort? Då kan ett alternativ vara att köpa läderfärg att täcka fläcken med. Men kom ihåg att vara noga i valet av färgnyans.