Inspiration
Sök
Favoriter Favoriter
FavoriterFavoriter
FavoriterFavoriter
Möbler
Katt som tänder en lampaHär var det tomt
Utforska vårt sortiment
NyheterVarumärkenFormgivareErbjudandenInspirationPresentkort

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/PH

PH
av Louis Poulsen

PH är en serie lampor, formgivna av Poul Henningsen. Efter närmare tio års experiment presenterade Poul Henningsen den första prototypen till PH-lampan, med ett innovativt flerskärmssystem som är utformat för att undvika bländning - oavsett ljuskälla. I regel har lamporna mellan tre och åtta skärmar av metall, plast eller opalglas - alla med sitt unika syfte. Sedan samarbetet med Louis Poulsen inleddes år 1924 har Poul Henningsen gett form åt en rad designklassiker, så som PH 5, PH Artichoke och PH Snöboll. Många av modellerna som formgavs under de tidiga åren är fortfarande i produktion och lamporna syns i otaliga hem världen över.
Louis PoulsenI webblager
Kampanj
PH 3/2 Bordslampa, Förkromad
7 303 krREK10 125 kr
Visar 74 produkter
Svart
Blå
Mässing
Koppar
Grön
Grå
Orange
Rosa
Röd
Silver
Vit
Gul
Pris
1 800 kr
3 000 kr
4 900 kr
8 100 kr
13 400 kr
22 000 kr
Louis PoulsenI webblager
PH 4/3 Pendel, vit
3 886 krREK5 630 kr

InnehållBländfria lampor med unik design

PH är en serie lampor, formgivna av Poul Henningsen. Hans livslånga samarbete med Louis Poulsen inleddes 1924 och resulterade i designklassiker som PH5, PH Artichoke och PH Snöboll. Lampornas unika flerskärmsystem är utformat på ett mycket genomtänkt sätt för att undvika bländning, oavsett vilken ljuskälla som används. Som regel har lamporna mellan tre och åtta skärmar av metall, plast eller opalglas - alla med sitt unika syfte.

Den första prototypen till PH-lampan konstruerades år 1924 efter närmare tio års experiment och studier kring ljusets reflektion. Den presenterades sedan på 'Exposition Internationale des Arts Decoratifs & Industriels Modernes' i Paris år 1925 och började säljas av Louis Poulsen redan året därpå. Sedan dess har kollektionen utökats med bland annat bordslampor, sänglampor, golvlampor och vägglampor. En stor del av modellerna är fortfarande i produktion och säljs fortfarande av Louis Poulsen.

Den mest populära modellen, PH 5, formgavs 1958 och har fyra yttre skärmar. Den översta, trumpetformade, skärmen reflekterar ljus uppåt och åt sidorna och resterande skärmar riktar nedåt. Inuti finns två färgade skärmar, en röd som gör ljuset varmare och en blå som underlättar för korrekt färgåtergivning. Lampan är avsedd för att hänga lågt över ett bord.

PH-lampornas namn består normalt av en sifferkombination, varav den första siffran anger överskärmens diameter i decimeter. Taklampor med dubbla siffror, till exempel PH 3 1/5-4 är avsedda för att hänga högt upp för korrekt ljusreflektion.