Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Tävlingsvillkor

Tävlingsvillkor för Rum21 Awards 2023

1. Så går tävlingen till

Tävlingen består av tre steg:

1.1. Nominering 8-15 mars

Vem som helst kan nominera ett konto till tävlingen. (Observera att du inte kan nominera förrän den 8/3 när tävlingen börjar). Profilen som nomineras ska vara aktiv i sociala medier inom segmentet inredning. Endast personer folkbokförda i Sverige eller Norge kan tävla i Rum21 Awards 2023. Alla nomineringar behöver ha kommit in till oss senast den 15 mars 2023 kl.12.00, därefter stängs nomineringen och röstningsperioden tar vid.

1.2. Röstning 16-20 mars

Vem som helst som är bosatt i Sverige, Norge, Danmark eller Finland kan rösta i tävlingen, dock bara en gång per ip-adress och dygn. Röstningen startar den 16 mars kl. 00.00. Alla röster måste ha kommit in till oss senast kl. 12.00 den 20 mars 2023, därefter avslutas röstningen och juryns arbete tar vid. Innan juryns arbete tar vid görs en extra kontroll av alla röster för att säkerställa att resultatet är riktigt. Eventuella röster utanför Norden kommer räknas bort från det totala antalet röster.

1.3. Jury 21 mars

Efter kontrollräkning av rösterna (för att gallra ut ej giltiga röster) gör Rum21 en kontroll av de 5 tävlande från varje kategori som fått flest röster, för att säkerställa att de uppfyller tävlingsvillkoren. Om någon skulle bli diskvalificerad går finalplatsen vidare till nästa person i listan. Efter denna gallring går de 15 finalisterna vidare till juryrundan. Juryn består av fyra personer som i förhand har utsetts av Rum21 till uppdraget. Juryns uppdrag är att välja 3 vinnare, en ur varje kategori. Läs om hur det går till i avsnitt 3.

Vinnarna kommer efter rösträkning och juryns poängsättning kontaktas och publiceras på Rum21.se och i våra sociala kanaler.

2. Delta i tävlingen

Nominera dig själv eller bli nominerad av någon genom formuläret på tävlingssidan. Du som deltar ska vara aktiv i sociala medier inom segmentet inredning. Du som deltar behöver ha en öppen profil under hela tävlingsperioden, annars kommer nomineringen att plockas bort och det är inte möjligt att vinna tävlingen. Endast svenska och norska konton kan tävla i Rum21 Awards 2023.

2.2. Årets kategorier

Tävlingskategorierna i 2023 års upplaga av Rum21 Awards är följande:

Årets stjärnskott

Till denna kategori nominerar du nykomlingen eller det lite senare tillskottet i din ‘följer’-lista. Profilen som är på väg upp på influencerhimlen och som dagligen överraskar med sitt stilistiska innehåll och skarpa inredningstips. I denna kategori kan du tävla med din blogg, Youtube-kanal, Tiktok-konto och/eller Instagram-konto.

Årets hållbarhetsinspiratör

Till kategorin årets hållbarhetsinspiratör nominerar du den profil som inspirerar till ett hållbart synsätt på inredning. En hållbar inredningsinspiratör är troligen en person som inreder för livet och inte för trender. Personen som med tips och råd vägleder sina följare till att inreda mer klimatsmart på olika vis. Det kan handla om att shoppa smart och miljömärkt, återskapa, reparera och hålla möbler vid liv för att låta dem leva generation efter generation. II denna kategori kan du tävla med din blogg, Youtube-kanal, Tiktok-konto och/eller Instagram-konto.

Årets inredningsprofil

Till denna kategori nominerar du en profil med det snyggaste flödet. Profilen har ett genomgående inspirerande innehåll med ett helhetstänk kring färg och form, dit du går för att frossa i vackra miljöer. I denna kategori kan du tävla med din blogg, Youtube-kanal, Tiktok-konto och/eller Instagram-konto.

En person kan tävla i flera kategorier, förutsatt att separata nomineringar kommit in för de olika kategorierna. Varje kategori behandlas som en enskild tävling och kandidaterna tävlar endast mot andra kandidater som är nominerade i samma kategori.

3. Hur vinner jag?

Juryn beslutar om vilka kandidater som vinner tävlingen. Totalt tre vinnare kommer att utses, en från respektive kategori. När röstningen är avslutad går de fem kandidater ur varje kategori som fått flest antal röster automatiskt vidare till jurysteget.

Vinnaren kommer att bli informerad personligen via e-post eller Instagram. Är vinnaren under 18 år kontaktas vårdnadshavaren. Vinnaren kommer att med för- och efternamn publiceras på Rum21s webbplats samt sociala kanaler.

3.1. Juryns kriterier

Juryn bedömer och sätter poäng på varje enskilt konto, på en skala från 1 till 5 baserat på följande kriterier:

  • Bildkvalitet (komposition, ljussättning, utseende)  
  • Kreativ höjd (unikhet i inredning & styling, snappar upp trender) 
  • Känsla för färg & form 
  • Engagemang (frekvens för uppdateringar, engagemang med följare) 
  • Inspirerande och varierande innehåll 

Kandidaterna får även poäng för flest antal röster (flest röster = 5 poäng, näst flest röster = 4 poäng o.s.v.). Den kandidat som får högst totalpoäng i sin kategori vinner.

Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut.

4. Läsartävlingen

De fyra personer som varit först med att nominera förstapristagaren i respektive kategori vinner ett presentkort á 1.000 kronor att använda i Rum21s webbshop. När du skickar in din nominering genereras en tidsstämpel som kommer ligga till grund för vem som vinner läsartävlingen. Du är automatiskt med i läsartävlingen när du nominerar ett konto. Observera att du behöver fylla i ditt namn och e-postadress för att kunna vinna läsartävlingen.

5. Pris

Priset består av ett presentkort på Rum21. Värde 10.000 SEK.

Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. Vinnarna ansvarar själva för att betala eventuell skatt som uppstår till följd av vinsten.

6. Integritetspolicy

De uppgifter du lämnar om dig själv i samband med din nominering kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. Genom att nominera ett konto i tävlingen godkänner du tävlingsvillkoren och samtycker till personuppgiftsbehandling enligt ovan. Läs vår Integritetspolicy och hur vi behandlar dina personuppgifter här.

7. Övrigt

Ansvarig för tävlingen är Royal Design Group Holding AB, nedan benämnt som Rum21. Du behöver inte köpa något för att vara med och tävla. Anställda på Rum21 samt make/maka och barn till anställd får inte delta i tävlingen.

Rum21 tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, skadats, sänts fel eller blivit för sent levererade till Rum21. Rum21 tar inte heller ansvar för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka ett bidrag eller slutresultatet av tävlingen.

Genom att du skickar in ditt bidrag i tävlingen överlåter du upphovsrätten avseende bidraget till Rum21. Detta innebär att dina rättigheter till bidraget upphör och att Rum21 får överlåta bidraget till annan part samt använda bidraget, utan begränsning i tid, på valfritt sätt. Dock endast inom Rum21s normala verksamhet och i enlighet med svensk lag och god sed.

Rum21 förbehåller sig rätten att utesluta eller att ta bort bidrag ur tävlingen utan att meddela den tävlande, om Rum21 bedömer att den tävlande har fuskat eller om bidraget bedöms varit olagligt, stötande eller på annat sätt etiskt eller moraliskt opassande.

Vid frågor om tävlingen, vänligen maila oss på contest@rum21.se