Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Över 13 000 produkter i lager

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/GamFratesi

GamFratesi

GamFratesi är en designstudio baserad i Köpenhamn, grundad av den danska arkitekten Stine Gam och den italienska arkitekten Enrico Fratesi. Designstudion har skapat möbler och inredningsdetaljer för en rad välkända varumärken, med de tydliga ledorden tradition och förnyelse. Resultatet är ofta en fusion av synsätt och hantverkstraditioner från dansk och italiensk design.
Visar 260 produkter
Stäng meny
Gubi
I webblager
-15%
Beetle Stol Oklädd, Conic Base Svart, 4-Pack, Svart
10 106 kr11 845 kr
Visar 48 / 260

InnehållGamFratesi - en fusion mellan italiensk och dansk design

GamFratesi är en Köpenhamnsbaserad designstudio grundad 2006, av den danska arkitekten Stine Gam och den italienska arkitekten Enrico Fratesi. GamFratesi finner sin inspiration från en kombination av tradition och förnyelse, och i en experimentellt synsätt vad gäller valet av material och teknik. Visionen är att formge möbler som illustrerar processen och teknikerna som skapade den, och visar upp den ständiga kampen mellan harmoni och disharmoni.

Studion har spunnit vidare på sina olika bakgrunder, med den klassiska danska möbeldesignen och hantverkstraditionen och det italienska intellektuella och konceptuella synsättet. Utifrån denna kulturella kross-kombination skapar GamFratesi möbler som respektfullt reflekterar de olika traditionerna, samtidigt som de bär på underliggande historier, symboler och associationer.

GamFratesi har formgivit möbler och inredningsdetaljer för en rad kända varumärken, så som Gubi, Skultuna, Fredericia och Swedese.