Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/GamFratesi

GamFratesi

GamFratesi är en designstudio baserad i Köpenhamn, grundad av den danska arkitekten Stine Gam och den italienska arkitekten Enrico Fratesi. Designstudion har skapat möbler och inredningsdetaljer för en rad välkända varumärken, med de tydliga ledorden tradition och förnyelse. Resultatet är ofta en fusion av synsätt och hantverkstraditioner från dansk och italiensk design.
Visar 239 produkter
Stäng meny
GubiI webblager
Beetle Stol Oklädd, Wood Base Rökt Ek, Beige
3 209 kr
Prismatchat

InnehållGamFratesi - en fusion mellan italiensk och dansk design

GamFratesi är en Köpenhamnsbaserad designstudio grundad 2006, av den danska arkitekten Stine Gam och den italienska arkitekten Enrico Fratesi. GamFratesi finner sin inspiration från en kombination av tradition och förnyelse, och i en experimentellt synsätt vad gäller valet av material och teknik. Visionen är att formge möbler som illustrerar processen och teknikerna som skapade den, och visar upp den ständiga kampen mellan harmoni och disharmoni.

Studion har spunnit vidare på sina olika bakgrunder, med den klassiska danska möbeldesignen och hantverkstraditionen och det italienska intellektuella och konceptuella synsättet. Utifrån denna kulturella kross-kombination skapar GamFratesi möbler som respektfullt reflekterar de olika traditionerna, samtidigt som de bär på underliggande historier, symboler och associationer.

GamFratesi har formgivit möbler och inredningsdetaljer för en rad kända varumärken, så som Gubi, Skultuna, Fredericia och Swedese.