Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Över 13 000 produkter i lager

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan och Erwan Bouroullec är två Paris-baserade bröder med ursprung från Storbritannien. Ronan har en examen från École supérieure des Arts décoratifs i Paris och Erwan gick på École nationale supérieure des Arts i Cergy innan de startade sin egen studio 1998. Tillsammans har bröderna Bouroullec förändrat designindustrin genom att nya perspektiv på föremålens väsentlighet och syfte. Bröderna har formgivit möbler, belysningsarmaturer och inredningsdetaljer för världskända varumärken som Flos, Magis, HAY och Kartell.
Visar 132 produkter
Stäng meny
Hay
I webblager
Palissade Loungestol Låg, Olive
4 699 kr
Till HAY
Till HAY
Palissade från HAY
Visar 48 / 132

InnehållDesignbröderna som utmanar designvärlden

Ronan & Erwan Bouroullec är en Parisbaserad designduo som har haft stor framgång sedan de började arbeta tillsammans år 1998. År 1997 blev bröderna upptäckta av Cappellini, som gav dem sitt första industriella designprojekt. De började arbeta med Galerie kreo år 2000 och hade sin första egna utställning år 2001. Därefter anställde Issey Miyake duon för formgivningen av en ny boutique där hans nya kollektion skulle presenteras. Bröderna har vid den här tiden gjort sig ett namn som blivit allt mer känt i branschen, och förfrågningar om designsamarbeten fortsatte att trilla in. Idag står bröderna Bouroullec bakom designsamarbeten med flera av världens ledande varumärken inom möbler och inredning, så som Artek, Alessi, Flos, HAY, Kartell, Magis, Iittala och många fler.

Bröderna Bouroullec arbetar brett med design, allt från små objekt som smycken och hantverk till utformning av ett specifikt rum eller industriella projekt. Gemensamt för designprojekten är att de försöker utmana designvärlden genom att skapa nya synsätt på objektens väsentlighet och syfte. Flertalet av designduons verk är en del av permanenta utställningar på moderna museum världen över, så som Musée des Arts Décoratifs i Paris, the Museum of Modern Art i New York och the Design Museum i London. Hos oss på Rum21 hittar du belysningsarmaturer, möbler och inredningsdetaljer signerade Bouroullec.