Nyheter
Belysning

GUBI Goes Al Fresco

GUBI satstar helhjärtat på uteplatsen och har lanserat en hel kollektion med stilrena och fängslande utemöbler. Den nya kollektionen inkluderar stolar, bord, belysning, fåtöljer och soffor från ikoniska formgivare som Bill Curry, GamFratesi, Marcel Gascoin, Mathieu Matégot och Pierre Paulin.

GUBIs första kollektion med utemöbler anammar begreppet "al fresco dining" - att äta och leva utomhus. Med denna kollektion vill GUBI rasera den traditionella synen på hur en utomhusmöbel ska se ut. Istället har man tagit fram en elegant kollektion som kombinerar ny och gammal design i exklusiva material. Kollektionen blandar nya modeller av existerande produktserier - Beetle-stolen och bord från TS-serien - med nya guldklimpar från designarkiven - Tropique-serien, Obello-lampan och den ikoniska Pacha-fåtöljen.

Tropique formgiven av Mathieu Matégot (1910-2001)

Ursprungligen formgiven på 1950-talet, Tropique var en av Mathieu Matégots mest älskade kreationer. Han fann inspiration i den franska riveran som andas tidlös glamour och exklusiv extravagans. Resultatet blev en lekfull och glamourös stol tillverkad i lackerade stålstänger med en inbjudande böjd profil. Nu sjuttio år senare återlanserar GUBI Tropique-serien igen som en del av deras växande katalog av enastående Matégot-kreationer. Under 2022 vann Tropique-serien Monocle Design Awards i kategorin "Best Patio Pick".

Tropique-serien består av två stolar med klädd sits, en med fransar och en utan samt ett matbord. Hela serien finns i två olika utföranden - med svart underrede eller vitt.

Obello formgiven av William "Bill" Curry (1927-1971)

Obello-lampan är den amerikanska formgivaren Billy Currys sista verk innan hans tidiga bortgång vid 42 års ålder. Han fann inspiration i 60- och 70-talets nytänkande innovationer - upptäckten av atombomben, utforskandet av rymden och Los Angeles blomstrande populärkultur. Tyvärr hann Curry aldrig se lampan sättas i produktion utan den förblev en namnlös kreation. Men nu, över femtio år senare, kan GUBI stolt presentera Obello som en del av deras belysningssortiment. Obello nylanseras som en portabel lampa med en batteridriven ljuskälla som lätt kan flyttas runt, både inom- och utomhus. Lampan har en svampliknande form och är tillverkad helt i frostat glas som avger ett behaglig sken.

C-Chair och F-Chair formgiven av Marcel Gascoin (1907-1986)

I Al Fresco-kollektionen lanserar Gubi en ny version av Marcel Gascoins ikoniska C-Chair och introducerar en glömd skatt från designarkiven - F-Chair. Gascoin formgav C-Chair efter andra världskriget då han, under den rådade bostadskrisen, ritade hus och möbler för den franska regeringen. Hans uppdrag var att formge enkla, tåliga möbler som lätt kunde produceras - resultatet blev C-Chair. Två år senare, 1949 presenterade Gascoin F-Chair på möbelmässan 'Maison Rurale' men fåtöljen producerades enbart i ett fåtal exemplar. GUBI nya utomhusversioner av C-Chair och F-Chair är tillverkade i elegant teak med en vävd sist i vädertålig plasttråd som skapar en inbjudande och komfortabel sittupplevelse.

Pacha Outdoor formgiven av Pierre Paulin (1927-2009)

Pierre Paulins första sketcher för vad som skulle bli Pacha-serien var enkla blyertsskisser av moln. Dessa molnlika skisser blev grunden för en av Paulins mest ikoniska skapelser och början av en ny designrörelse. För när Pacha lanserades 1975 blev den startskottet för ett nytt sätt att formge loungemöbler - istället för hårt stoppade möbler med synliga ben var Pacha en lägre möbel med en mjuk, och avslappnad form. Paulin blev genast hyllad för sin banbrytande design och är än idag ansedd att vara en designpionär. I Al Fresco-kollektionen har GUBI skapat en utomhusversion av Paulins molnliknande fåtölj som passar lika bra vid poolen som vid uteplatsen. Pacha Outdoor är tillverkad i fukttålig plywood och har ett snabbtorkande membran som gör att den klarar en skandinavisk sommar.

Pacha Outdoor-serien består av två fåtöljer, med karm och utan karm, en fotpall och två praktiska möbelskydd.

Ta del av fler inredningstips!

Hemma Hos

Fanny Ekstrand och Linn Eklund smyckar sin studio med belysning

Den kreativa duon Fanny Ekstrand och Linn Eklund visar hur man inreder med belysning som pricken över i:et.

InnehållPopulära kategorier

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer