Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Hemma hos Connie Barton

Text: Ferm Living
Foto: Ferm Living

Vi kikar in i det färgsprakande hemmet där Connie Barton, grundare och ägare av Studio Connie, bor med sin man Tom och deras hund Gelert.

När Connie Barton bosatte sig i södra London ville hon återspegla den engelska landsbygden där hon växte upp. Här har hon lyckats skapa ett helt magiskt hem med en djungel lik trädgård och mängder av färger som låter kreativiteten flöda. Vilket passar henne prefekt som grafisk designer.

Urban djungel

När du kommer in i Connie Bartons hem välkomnas du av vackert utvalda färger och varma naturmaterial, vilket gör att det känns väldigt inbjudande. När vi tar oss in i vardagsrummet är det som om London har försvunnit helt. Här inne sitter vi i Connies mysiga, senapsfärgade soffa, där vi har den mest förtrollande utsikten över vad som bara kan beskrivas som en urban djungel - deras trädgård.

Med rötter från landet

Connie förklarar att det är omvärlden kring henne som påverkar och inspirerar. När hon växte upp i en stor familj i idylliska, lantliga Rutland, tillbringade Connie en stor del av sin barndom med att vara kreativ och fly in i olika världar genom böcker och teckningar: "Jag inser nu vilken lyxig barndomstristess det var! Vi hade inget annat val än att vara påhittiga och skapa våra egna världar för att hålla oss sysselsatta”.

"Jag inser nu vilken lyxig barndomstristess det var! Vi hade inget annat val än att vara påhittiga och skapa våra egna världar för att hålla oss sysselsatta”.

Kärlek vid första ögonkastet

Paret köpte huset 2015 efter att endast ha sett det en gång, och då i mörkret. Eftersom huset är ett traditionellt viktorianskt hus med en modern tillbyggnad, består huset av en spännande blandning av gammalt och nytt. Med sina trätak och stora fönster med utsikt över den underbara trädgården känns hemmet varmt och välkomnande, och de ljusa brunnarna, som har lagts till i hela huset, binder naturligt samman hela utrymmet.

"Min favoritplats är i vardagsrummet. Varje årstid är vacker på sitt sätt. När solen träffar dammen och reflekterar ljus över taket är det särskilt magiskt. Speciellt när det är tillräckligt varmt för att skjuta upp fönstren helt och trädgården och huset blir ett – det är då du hör ljudet av rinnande vatten och fågelsång utifrån. Vår egen hemliga trädgård i ett hörn av staden”.

Huset har blivit livets canvas

På frågan vad hemmet betyder för henne förklarar Connie att hon dras till utrymmen som känns personliga och autentiska och att hennes hem är fullt av värmande minnen: ”Hem är där mina nära och kära är. Vårt hem här har sakta blivit ett helt eget galleri. Våra gemensamma intressen, lektioner och äventyr när vi har vuxit upp tillsammans är alla här, från konsten som hänger på väggarna och högarna med böcker till småstenen som samlats på våra favoritstränder som jag använder som pappersvikt”.

”Tom blev kär i huset, jag blev kär i trädgården och dess knotiga gamla mullbärsträd. När förra ägaren grävde ur den bakre tillbyggnaden byggde de också upp trädgårdens höjd så att man tittar direkt ut på den vackra planteringen snarare än att titta ner från ovan. Det är genialiskt. Det är det som ger den en djungelliknande känsla”,

Fler reportage från Rum21

Reportage, Guide

Add Colour

Värmen är här och i takt med att naturen återfår sina färger längtar vi efter färgklickar även inomhus. Addera accentfärger i form av detaljer, belysning och textilier som drar blickarna till sig. Vi har valt ut våra favoriter bland färgrika detaljer!