Nyheter
Belysning

Årets inredningsblogg 2022: Lovisa Furubo

Lovisa Furubo, som driver en inredningsblogg med samma namn, blev efter juryns överläggning vinnare i kategorin "Årets inredningsblogg" i 2022 års upplaga av Rum21 Awards.

Korta fakta om Lovisa:

Ålder: 28 år

Yrke: Fotograf och homestylist

Bosatt: Kalmar

Familj: Sambo Daniel och dottern Nomi

Favoritföremål i hemmet: Gjutjärnsbadkaret från 1902. Har använt duschen 1 gång sedan badkaret kom på plats!

Hur länge har du drivit din blogg?

Jag startade bloggen i december förra året. Innan dess har mitt instagramkonto @lovisafurubo hängt med i många år, men det var när vi påbörjade vår husrenovering 2019 som den tog fart.

Hur startade ditt intresse för inredning?

Jag brukade bygga gigantiska barbievärldar när jag var liten. Det började med kartonghus som jag tapetserade med gamla tapetprover som min pappa fick från färgaffären. Senare blev de av trä, och golven fick klinker av gamla spillbitar som jag skar till. Älskade allt med färg och form och var bombsäker på att jag skulle bli snickare fram tills att jag var 14 och köpte min första kamera. 

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför?

Köket. Det är ett magiskt rum. Jag tror det handlar om rymden. Vissa blir stumma första gången de kliver in där, det är lite kul. Anledningen till att det är mitt favoritrum är att jag älskar hur utformningen av köket blev. Vi byggde om ett gammalt bortskänkes-kök och det blev hur bra som helst. 

Vilket är ditt senaste inköp?

Mitt senaste paket innehöll linoljefärg och ullsnöre.

Var hämtar du din inspiration till bloggen?

Innehållet på min blogg är just nu ett resultat av vad vi håller på med i huset. Och där inspireras jag av prick precis allt och ingenting.

Vad var din reaktion när du fick veta att du var en av vinnarna i Rum21 Awards?

Jag avbröt en kollega mitt i en mening och kunde inte riktigt komma tillbaka i jobbmood på ett tag om man säger så. Blev så himla himla glad!

Vad vill du köpa för din vinst och hur kommer du inreda ditt hem med dessa objekt?

Det lutar åt en lampa, kanske en Viscontea från Flos. 

Vilka är dina topp 5 favoriter från Rum21s webbshop?

1. Jag drömmer sedan länge om en Fly Sofa Sc2 i rökt ek till hallen, från &tradition

2. I sovrummet skulle det inte sitta fel med en Zeppelin från Flos

3. Behöver en stoooor matta till det inte ännu riktigt klara vardagsrummet. Drömmer om något ulligt från Layered, kanske en Artisan i färgen Francis Pearl?

4 & 5. En dröm som aldrig kommer gå i uppfyllelse är 16 likadana stolar runt vårt gigantiska matbord. Jag tänker antingen Drawn Hm3 i oljad valnöt, eller Nestor i svartbetsad bok. 

Läs om de andra vinnarna i Rum21 Awards här

Rum21 Awards

Årets Stjärnskott 2022: Lykkeboet

Vinnare av årets stjärnskott är norska Anne Aavitsland med Instagramkontot Lykkeboet. Läs vinnarintervjun med henne här.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer