Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

JUNA - nostalgisk textildröm

Text: Redaktionen
Foto: JUNA

JUNA är ett varumärke som brinner för att skapa hållbara hemtextilier. Varumärkets signatur är det ikoniska mönstret i bäckeböljastruktur som med sin speciella vävning gör tyget svalt och luftigt samtidigt som det skapar lekfulla och trendiga färgkombinationer. Denna säsong har JUNA valt att använda sig av säsongens färger, där lavendellila och persikofärgade toner möts för att ge sängkläderna en fräsch och drömsk känsla.

Läs vidare och inspireras av JUNAs serier, Bæk&Bølge, Check, Pleasantly och Monochrome lines som innehåller en bred palett av färgglada sovrumstextilier och handdukar till badrummet.

Den persikofärgade kombination återfinns i vårens Check-nyheter där det ljusa rutmönstret skapar en spännande struktur i handduken.

Grand Pleasantly - stora blommor för stora drömmar

Pleasantly

Med vackra blommor, lekfulla färgkombinationer och silkesmjuk bomullssatin lyckas JUNA glädja sinnena och väcka en nostalgisk känsla med sitt tryck Pleasantly - inspirerat av vintage sommarklänningar i en modern färgpalett. Det mysiga och glada retrotemat skapar en drömsk stämning i sovrummet, på soffan, i hängmattan, på balkongen eller var du än vill ta med dig ditt täcke och kudde. Genom att blanda och matcha olika färger och mönster från JUNA kan du skapa din egen unika stil och få din personliga touch i ditt hem.

JUNA nytolkar varje säsong Pleasantly-seriens vintagemönster i nya trendfärger och har denna säsong lyft det nostalgiska blommönstert till nya storlekshöjder med systerdesignen Grand Pleasantly.

Bæk&Bølge

Med Bæk&Bølge har JUNA tittat bakåt i tiden och förvandlat en av tyghistoriens mest ikoniska vävningar till en modern klassiker. Kanske minns du känslan av tyget från barndomen, från dina morföräldrars hus eller sommarstugor? Det här materialet handlar inte bara om nostalgi - det är också funktionellt och tillåter luft att cirkulera för en svalare känsla. Sängkläder i bäckebölja behöver inte strykas eller manglas, utan du kan bara låta den varma sommarbrisen torka sängkläderna och hämta dem direkt från klädstrecket när du ska bädda om.

Den här säsongen har kollektionen två nya drömlika mönster. Färgkombinationen ljusblått/sand har ett lugnt uttryck som påminner om en kustlinje där sand och vatten möts - i det svala, eleganta skandinaviska ljusets sken. Lavendel och persika förenas i den andra färgkombinationen, som är mer sprudlande och utstrålar en rik värme - nästan som en solnedgång, där solens varma, orange toner ger molnen ett drömskt lavendelglöd.


Somriga ränder i sovrummet - Bæk&Bølge finns även i en serie med ränder, i färgerna: blå, sand och Chili.

Monochrome Lines

Monochrome Lines är en serie sängkläder med subtila vita ränder som finns i blått, gult, rosa och grönt. Tråden i tyget är tvinnad, vilket skapar unika variationer i tygets struktur och får färgerna att komma till liv. Kombinationen av dämpade färger och vita ränder ger Monochrome Lines ett klassiskt utseende som fungerar bra tillsammans med kuddar, överkast och sängkläder från de olika JUNA-kollektionerna, så att du kan blanda och matcha som du vill för att skapa din egen personliga stil.

Monochrome Lines är inte bara ett vackert tillägg till sovrummet som ger dig en mjuk och god nattsömn. Sängkläderna är även GOTS-certifierade och har OEKO-TEX®-märkningen. Vad mer kan man drömma om?

En ansvarsfull och färgstark historia

JUNA är ett idealistiskt och visionärt danskt textilmärke med en färgstark och ansvarsfull historia som går tillbaka ända till 1972 när Niels Junager grundade ett textilimportföretag i Odense. Det lilla företaget sålde sedan tygerna till textilåterförsäljare runt om i Danmark. Efter några år blev JUNA distributör på den danska marknaden för det finska sängklädesmärket Finlayson, som tillverkade sängkläder av högsta kvalitet. Sedan dess har JUNA fortsatt att expandera och utveckla sitt sortiment av hållbara hemtextilier, som har blivit mycket populära bland moderna konsumenter som söker både stil och ansvarsfullhet i sina inköp. Med sin starka historia och visionära inställning fortsätter JUNA att inspirera och utmana textilbranschen.

Mer färgglad inspiration

Guide, Reportage, Formgivare

Verner Pantons färgsprakande värld

Verner Panton är en ikon inom skandinavisk 1960-tals design och en mästare när det kommer till färg och form. Vi har tagit oss en närmare titt på Pantons designarv inom belysning med varumärken som &Tradition, Louis Poulsen och Verpan.