Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Personligt och lekfullt hos @erinterior

Text: Redaktionen
Foto: Maria Sahlander

@erinterior, trendspanaren som ligger steget före. När andra rynkar på näsan åt en väggfärg har Erik redan målat den i hallen. Ett halvår senare är den mest frekventa frågan i hans kommentarsfält på Instagram "Vad är det för färgkod?".

Han heter Erik Josefsson, jobbar som inredare, och hans fingertoppskänsla när det kommer till inredning och trender är verkligen något utöver det vanliga. Bli inte förvånad om det är Erik som håller i vindmaskinen när andra sätter upp fingret i luften för att se åt vilket håll trendvindarna blåser...

I Bagaregården i Göteborg bor Erik som driver Instagramkontot @erinteriör. Omåttligt populär och syns både här och där, Eriks personliga stil och smak har verkligen satt honom på inredningskartan. Hans Instagramflöde uppdateras dagligen med inspirerande bilder från hans hem. Jobbet som inredare, det starka designintresset, renoveringar, utstickande färgval och en charmig personlighet har gett honom över 36 000 följare som bara vill ha mer av det Erik har att ge.

Lägenheten är liv- och lekfull, både tack vare den eklektiska inredningen men också för att Erik och hans sambo André Danielsson älskar att bjuda över vänner på fester och middagar. Hemmet är perfekt för sociala sammankomster med kök, vardagsrum och matsal i fil. Förutom vackra stuckaturer och kakelugnen är planlösningen en av lägenhetens främsta tillgångar.

”Jag älskar att sitta i soffan i vardagsrummet och kunna titta in i vårt kök. Samtidigt, åt andra hållet är det en så fin inramning med pardörrarna som leder in till matsalen!” 

Ni har ett fantastiskt hem! Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

För mig är det allra viktigaste att ha ett personligt hem som jag själv trivs i. Jag och min sambo är inte rädda för färg, älskar lite knasiga och oväntade föremål och blandar gärna modern design med klassiker och vintagefynd.  

Din maximalistiska stil kan för ett otränat öga kanske vara svår att få grepp om. Finns det någon röd tråd? 

Den röda tråden är nog att det är min och Andrés personlighet som får lysa igenom i mycket. Jag som jobbar med inredning hela dagarna tänker nog inte jättemycket utan går mer på känsla och smak, vilket tyvärr gör att denna fråga är lite svår att svara på. Jag tänker mycket i färger och former och bygger på så vis upp ett rum för att få en bra helhet.  

Vilka är dina tre bästa tips när det kommer till inredning?  

- Blanda gammalt och nytt för att få en personlig känsla.  

- Varma kulörer på väggar och/eller i inredningen ger ett mysigt och ombonat hem.   

- Växter ger liv till rummen, och det är i alla fall något som gör mig väldigt glad!  

I ett personligt hem bor ingen ängslighet

Eriks hem är fyllt av noga utvald design, vi frågade honom hur han väljer vad som får komma över tröskeln och om han har några tips på hur man får ett personligt hem. För är det några som har en personlig stil så är det Erik och hans sambo André. Personligheten kan nog sitta i allt från större möbler till små detaljer menar Erik som gillar att köpa udda keramik och andra roliga saker på resor.

Saker med själ, en historia eller personlig betydelse för den som bor i hemmet ska man aldrig tacka nej till säger Erik. Ängslighet skapar inga personliga hem, våga blanda modern design med äldre möbler. Det skapar en livfull inredning som är svår att inte älska. Stilkrock är ledordet att gå efter. Flera möbler har de byggt själva, till exempel tv-bänken och soffbordet, och andra är ärvda från släktingar. Historien bakom arvegods är svårslagen och något man alltid kommer älska och bära med sig.

Erik tipsar också om att man hellre ska spara lite extra för att kunna köpa det man verkligen vill ha istället för att köpa flera billigare alternativ. Erfarenheten är att man ändå tröttnar ganska snabbt på de där sämre alternativen säger Erik, och vi håller med. Satsa på kvalitet när du köper nytt och håll ögonen öppna på loppisar och auktioner efter personliga småting och vackra föremål.

Eriks favoriter!

Förutom ärvda möbler och vintagefynd som är svårslagna favoriter för Erik så delar han med sig av andra guldkorn i sin inredning

- Hanging Lamp no2 från Valerie Objects  

- Ljusstakarna från STOFF Nagel

- Pipistrello från Martinelli Luce

- Dancing Pendant från MENU

- Pallovasen från Skruf Glasbruk

- Etruscan Kannan från MENU

- Ullpläden Cleo no1 från Hein Studio  

- Sänglamporna Tolomeo Micro Faretto från Artemide 

"Jag älskar lampor! Är det något man ska lägga en extra slant på är det belysning då en fin lampa kan höja känslan i rummet något enormt! "

Vad skulle du ge för belysningstips för den som vill härma din inredningsstil?

Svår fråga, jag kan inte alltid förklara vad det är som gör att jag gillar ett föremål eller lampa i detta fallet, det kan vara en färg eller en form. Generellt gillar jag mer bulliga och mjuka former än hårda och raka. I matsal, vardagsrum och sovrum har vi stora vita taklampor i mjuka former som verkligen får ta för sig och bli fina blickfång. Dancing Pendel från MENU, Tense från New Works och Taraxacum 2 från FLOS.

Bordslampor är jag nog lite mer spretig i vad jag gillar. Beroende på var de ska placeras kan jag gilla en enklare lampa som ger bra ljus, en klassisk lampa som Gubis 5321 eller en färgglad portabel lampa som kan flyttas runt till exempel Pantop från Verpan. Riktiga masterpieces som Snoopy från FLOS och Pipistrello från Martinelli Luce är riktiga skönheter, lika mycket konstverk som ljusspridare.

Jag älskar lampor, det är nog min absoluta favoritprodukt inom inredning. Både för att det skapar sådan härlig stämning med bra belysning, men också för att det finns så många fint designade lampor som verkligen kan sätta hela känslan och stilen i ett rum.

Inspirationen finns överallt

En färgkombination på en husfasad kan ge inspiration till vilken färgpalett Erik vill inreda ett rum med. Han inspireras av allt möjligt - Ett hotell, en restaurang, magasin och via sociala medier. Att inspireras av personer är också givande då de är föränderliga och nyskapande, Marie Ohlsson Nylander och Anna Furbacken är två som Erik håller av! Köpenhamn är en stad som alltid levererar nya infallsvinklar och då han spenderar mycket tid på Gotland hämtar han mycket inspiration därifrån också.

När det kommer till varumärken tycker Erik att Hay och &Tradition är väldigt duktiga på kul design i härliga färger som han älskar. Andra favoritmärken han har är bland andra New Works, MENU och Hein Studio.  

Hur ser din vardag ut?

Jag har mycket kul att se fram emot, jag älskar att jag har förmånen att jobba med min största hobby, inredning. Att varje dag få umgås med min kollega Karin Ljung (@ljunghem), göra olika typer av inredningsprojekt och att hela tiden mötas av olika hem. Att kliva in i någons hem är alltid lika roligt och ofta väldigt inspirerande!   

Att driva eget bolag innebär mycket jobb men är också en enorm frihet och jag värderar ledighet mer än pengar. Nu har jag en härlig vecka i fjällen framför mig. Skidåkning på dagarna och sällskapsspel på kvällarna i stugan är för mig den perfekta semestern!  

  

Fler Hemma-hosreportage hittar du här

Hemma Hos

Hemma hos Mikkel Dahlstrøm

Mitt i Köpenhamns puls bor Mikkel med sin sambo. Med varsam hand har de sakta förvandlat lägenheten till en harmonisk och välbalanserad källa till lugn. Noga utvalda desginikoner som håller över tid gör Mikkels stil både hållbar och unik.