Nyheter
Belysning

Styla din Stringhylla

Text: Redaktionen
Foto: Redaktionen

Det finns oändliga möjligheter för vad man kan göra med en Stringhylla. Köket, vardagsrummet, kontoret, sovrummet, hallen, badrummet - ja, praktiskt taget varje rum i ditt hem kan prydas med en hylla från String.

En Stringhylla har fler funktioner än bara förvaring av böcker, pärmar och lådor men ibland vet man inte hur man ska styla sin hylla och framförallt inte med vad. Vi har satt ihop en guide om hur du kan styla din Stringhylla för köket, vardagsrummet, kontoret och sovrummet med lampor och inredning från bland annat &Tradition, Ferm Living, HAY, Louis Poulsen, New Works, Skultuna och många fler.

KÖKET

En Pockethylla passar perfekt i köket. Med sin kompakta storlek på 60 x 50 centimeter tar den inte upp mycket plats men erbjuder upp till tre hyllor med förvaring. Pockethyllan med tre hyllor är perfekt för pocketböcker, men för att skapa lite mer utrymme för större föremål har vi tagit bort det översta hyllplanet. Det gör det möjligt att förvara prunkande växter i krukor och vaser, ljusstakar och större böcker som bland annat kokböcker. Vi har valt en kruka från Bergs Potter, ljusstakar från Skultuna och STOFF Nagel, ljuslyktor från ByON samt en karaff och glas från Ferm Living.

VARDAGSRUMMET

Strings hyllsystem är skapt för ett vardagsrum, det går inte att förneka. Den klassiska golvgaveln på 200 centimeter gör det möjligt att fullkomligt smocka in hyllplan och förvaringsskåp i exakt den kombinationen som just du behöver. I denna hylla har vi fått plats med en TV, två gröna växter, åtskilliga böcker och ett praktiskt förvaringsskåp. Vi har även skapat en öppen sektion i hyllan på cirka 50 centimeter som ger plats för lite stämningsfulla detaljer; portabla lampor från &Tradition och New Works, en tavla med måtten 40 x 30 centimeter, ett doftljus från MENU och en ljusstake från STOFF Nagel. Höjden ger dig även tillräckligt mycket utrymme för att tända en låga utan att den lämnar märken på hyllan över.

KONTORET

De senaste tre åren har hemmakontoret blivit en vital del av hemmet. Oavsett om du bor på 125 eller 25 kvadratmeter så finns behovet för en plats att kunna arbeta ostört utan att störa resten av hemmets funktioner - då är Strings arbetsskiva ett perfekt alternativ. Skivan har en bredd på 78 centimeter och passar lika bra som en fristående hylla eller som en del av ett hyllsystem. Vi har satt ihop en arbetsskiva med en hyllsektion som har en höjd på 115 centimeter vilket erbjuder ordentligt med förvaring för pärmar, tidningar, böcker och förvaringslådor. Grädden på moset är att man får en piedestalliknande hylla att ställa en lampa eller en blomma på. Vi har valt ut Verner Pantons klassiska bordslampa Panthella Mini för Louis Poulsen och förvaringslådorna Colour Crate från HAY för en färgklick.

SOVRUMMET

Att skapa bra förvaringsmöjligheter i sovrummet kan vara klurigt. Framförallt om du har en sovalkov eller ett mindre sovrum där du måste optimera de få kvadratmeter du har. Vi har satt ihop två vägghängda gavlar med ett av Strings förvaringsskåp med en bredd på 58 centimeter för att skapa ett stilrent och rymligt sängbord som inte tar upp för mycket golvutrymme. Sängbordet är ofta en yta där många saker och ting ska få plats, därför vi har valt ut nätta portabla lampor från &Tradition, Louis Poulsen och New Works, ett praktiskt grenuttag från Avolt som man fästa på sängbordets sida med en magnet, ett doftljus från MENU, ett glas och en karaff från Ferm Living, textilspray från L:A Bruket och en väckarklocka från Arne Jacobsen.

BUILD YOUR OWN STRING

Om du inte vet vart du ska börja när du ska skapa din Stringhylla så har vi lösningen för dig; En String-konfigurator. I konfiguratorn (fungerar endast i desktopvy) kan du enkelt pröva dig fram till vad som passar ditt hem bäst. I denna guide har vi använt oss av en Pockethylla, ett set (Bundle A) och två hyllsystem som vi själva har satt ihop. Vi har inkluderat ritningar och inköpslistor så du kan återskapa våra hyllsystem i ditt hem.

VARDAGSRUMMET:

- 3 st golvgavlar (200 x 30 cm)

- 3 st 3-.pack med hyllplan (78 x 30 cm)

- 1 st förvaringsskåp

KONTORET:

- 1 st arbetsskiva

- 1 st golvgavel (85 x 30 cm)

- 2 st golvgavel (115 x 30 cm)

- 2 st 3-pack med hyllplan (58 x 30 cm)

Mer inspiration

Travel in Design, Guide

It's showtime

Är du i inredningsbranschen eller bara en designentusiast av rang? Läs om årets designmässor runt om i Europa! De flesta känner till Salon de Mobile i Milano, men visste du till exempel att Rotterdam är the place to be i februari? Bli inspirerad - låt nästa resa bli en resa i inredningens tecken!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer