Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Trendspaning: Stockholm Furniture & Light Fair

Ett nytt år har startat, och det följs såklart av mässor där varumärken visar upp vad de har att bidra med till våra hem framåt. Är du nyfiken på hur designåret 2020 kommer att se ut? Vi var på plats på Stockholm Furniture & Light Fair för att ta del av vårens nyheter. Här kommer en liten sammanfattning av vad du har att se fram emot inom möbler och belysning!

Med kärlek för miljön

Vi har de senaste åren sett ett ökat fokus på material och tillverkningsprocesser som värnar om vår miljö. Klimatfrågan är just nu kanske hetare än någonsin, och självklart återspeglas det även i möbel- och belysningsbranschen. Återvunnen plast, träslag från medvetna produktioner och design av spilldelar syns hos mer eller mindre varje aktör – och vi älskar det!

Fram träder ett helhetstänk kring produktnyheterna. Bland annat ser vi det hos Chhatwal & Jonsson som fortsätter bygga på sitt sortiment av helt spårbara produkter. Vi ser det också hos Essem Design som tagit tillvara på spilldelar i form av rundstavar som nu används och blir ny design. Hatten av!

Trä- och naturmaterial

Precis som ovan skvallrar om, så är materialen för säsongens nyheter väl grundade i naturen. Naturmaterial, och främst trä av olika slag, är det som träder fram. Det hela skapar en behaglig känsla som för oss tillbaka till roten av den skandinaviska designen, även när produkterna kommer från övriga Europa.

En annan fördel med denna trend är att det blir enkelt för gemene man att matcha inredningen i sitt hem utan att behöva låsa sig till ett varumärke. En av de kanske häftigaste produkterna från mässan kommer från Belid och är en lampserie gjord i kork(!). Detta material kräver ingen nedhuggning av träd och onödig skövling, då korken skalas av från trädet och är ett måste för att trädet ska leva och må bra. Lamporna kommer nå marknaden till sommaren.

Mjuka former & dova nyanser

En annan tydlig trend vi ser för vårnyheterna är de mjuka och behagliga formerna i kombination med dova nyanser. Beige, grå, sand, roströd och naturvit är vanligt förekommande och matchas snyggt tillsammans med detaljer i trä och svart. Inredningen blir mer ton-i-ton, även om vi ser några varumärken som valt att koppla in starka accentfärger. Ett exempel på detta är Strings nya hylla i orange som blev en lekfull nyhet mot den i övrigt neutrala färgskalan.

Det är tydligt att möbel- och belysningstrenderna följer kundernas efterfrågan och marknadens krav om transparens och klimattänk. Den medvetne kunden vill ha mer än bara en möbel, man vill ha en historia att stå bakom och tro på. En trend vi hoppas och tror kommer växa sig allt större och starkare över hela designvärlden.

Inspiration

Trend

Trend: Art Déco

Art Déco, från franskans "Art Décoratifs", hyllar individualistisk stil och skönhet. Vi fortsätter att förtrollas av de geometriska formerna, klara färgerna och glänsande metallerna även denna säsong!