Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

PH 3½-2½ Bordslampa, Röd

PH 3½-2½ Bordslampa, Röd

13 145 kr
REK14 500 kr

Prishistorik 30 dagar

Tidigare lägsta pris11 600 kr
Leveranstid:  6-8 veckor
Finns varan i butik?

PH 3½-2½ Bordslampa

13 145 kr

Fri frakt över 499kr (Fraktklass XL över 4999kr)
Alltid prisgaranti
Öppet köp i 30 dagar
Fri frakt!

Produktinformation

PH 3½-2½ bordslampa från Louis Poulsen, design Poul Henningsen. PH 3½-2½ Bordslampa är designad utifrån principen om ett reflekterande flerskärmssystem som är baserat på en logaritmisk spiral med ljuskällans mittpunkt i spiralens centrum. Det munblåsta opalglaset i treskikt, blankt på utsidan och sandblästrat på insidan, ger ett mjukt diffust ljus. Historien bakom produkten: PH 3/2 Bordslampa är medlem i familjen PH 3 med skärm och principen bakom PH 3-skärmsarmaturen togs fram under några vintermånader 1925-26 för en stor utställningshall i Köpenhamn, Danmark som kallas "Forum" Detta är vad Poul Henningsen (PH) sade om sin nya armatur 1926: ”Den verkliga innovationen i PH-lampan är att den producerar belysning som är både bländfri och ekonomisk. Det är tämligen enkelt att skapa bländfritt ljus (indirekt och starkt avskärmat ljus) om en del av ljusets tillåts förspillas och det är lika enkelt att göra armaturer som är högeffektiva om man ignorerar det faktum att de irriterar ögat (stark spegelreflektion etc.) men det är en konstart att göra ljuset både ekonomiskt och bländfritt.

Egenskaper

#rum21
Om varumärket
Louis Poulsen är ett danskt belysningsföretag som fokuserar på funktion och design. År 1874 grundades företaget av Ludvig Poulsen och har i över 70 år varit verksamma på marknaden. Under tidens gång har de haft samarbeten med kända formgivare som bland annat Arne Jacobsen, Poul Henningsen och Louis Campbell. Visionen i företaget är enkelhet med snygg design. I deras sortiment finns vägg-, golv-, bords- och taklampor.
Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer