Nyheter
Belysning

Köksredskap

Saknar du en juicepress, mortel, kökstimer eller något annat köksredskap hemma hos dig? Under denna produktkategori hittar du hela vårt samlade sortiment av redskap till köket. Hos oss på Rum21 kan du alltid köpa både snygga och bra köksredskap online.

PeugeotI webblager
Kampanj
Paris Duo Salt- & Pepparkvarn Svart/Vit, 18 cm
844 kr
Visar 91 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Ek
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
Georg JensenI webblager
Kampanj
Bloom Saltkar Med Sked
315 krREK479 kr

InnehållRedskap för ett komplett kök

Köksredskap för välutrustade kök

Köket – en plats i våra hem som ofta beskrivs som hemmets hjärta. Här samlas vi kring middagar, söndagsfrukostar, matlagning och julbak med våra barn. Men det är också en plats i våra hem där många stora och små kulinariska experiment äger rum. Experiment som ibland kan kräva ett visst mått av problemlösning – och rätt verktyg. 

Köksredskap gör livet enklare när vi ska baka eller laga mat. Ett decilitermått gör det enkelt att mäta upp exakta mått till baket, termometern hjälper dig att få en perfekt tillagad julskinka och med en snygg citruspress blir det lekande lätt att trolla fram färskpressad juice till söndagsbrunchen. Fina redskap till köket kan också vara en trevlig present eller julklapptips att ge bort. Ett snyggt set för salt och peppar, en schysst tång till grillmästaren, en mortel i iögonfallande design – eller varför inte ett helt kit av essentiella redskap till tonåringen som just flyttat hemifrån?

Trä, silikon och andra material

Ett komplett kök består av massor av olika redskap. Vissa är rent utav essentiella för oss, medan andra främst adderar känslan av vardagslyx. Alla dessa slevar, pepparkvarnar, bunkar och vispar är givetvis tillverkade i något – men materialen kan skilja sig mycket åt beroende på användningsområde, preferenser och design.

Metall är ett mycket vanligt material på köksredskap. Du hittar en uppsjö av olika redskap tillverkade i aluminium, koppar, gjutjärn eller rostfritt stål. Exempel kan vara decilitermått, kaffepannor, osthyvlar, grytor, saltkar och kastruller. Metallredskap är hållbara och populära, samt oftast värmeledande.

Plast och silikon är andra vanliga material, ofta förekommande i exempelvis grytunderlägg, skärbrädor, smörknivar, slickepottar och slevar. Silikonredskap är generellt mer hållbara och miljövänliga än redskap i plast, de står sig dessutom bättre i både värme och låga temperaturer. Många köksredskap tillverkas även helt eller delvis i trä, som akacia, teak och olivträ. Precis som plast och silikon, är träredskap mindre benägna att repa dina stekpannor och bunkar. Vill du satsa på träredskap av god kvalité kan du välja redskap i bambu – antibakteriellt, hållbart och tåligare än vanligt trä.

Låt redskapen ta plats i köket

Köksredskapen i våra hem har en funktionell roll – det är ingenting nytt. Men vem har sagt att de måste ligga undangömda i lådor och skåp? Satsar du på att köpa redskap av finare design kan pastaslevar, stekspadar och liknande köksredskap istället agera fina inredningsdetaljer när de inte används. Kanske kan de hängas över köksbänken eller ställas i en fin vas likt en redskaps-bukett. Pepparkvarn, saltkar, flaskor med oljor och vinägretter och en mortel i snygg design kan arrangeras i tjusiga stilleben ovanpå en skiva av marmor eller trä. Häng ett fint durkslag i metall eller emalj på sidan av din köksö och låt vackra skålar stå framme på öppna hyllplan.

Belysning Möbler Jul Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter Erbjudanden Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer