Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Varumärken/

Englesson

EnglessonEnglesson
Englesson är ett svenskt familjeföretag som har funnits i mer än 50 år. Allt började när Staffan Englesson tillverkade ett bord till sin fru Marilene. Bordet fick uppmärksamhet och Staffan fortsatte tillverka bord i garaget. Det tog inte lång tid innan tillverkningen utvecklades och tillsammas med sin fru stora inredningsintresse har de tillsammans skapat de som Englesson idag är är kända för. Gedigna, klassiska och kvalitativa trä- och stoppmöbler av god design.
Visar 155 produkter
Stäng meny
EnglessonI webblager
Kampanj
-12%
Stockholm 2.0 Vitrinskåp 99x37x201, Svart
10 498 krJämf. pris11 938 kr

InnehållSvensk möbeltradition

Englesson är ett svenskt familjeföretag som har tillverkat designmöbler i över 50 år. Allt började med ett mässingsbord som Staffan Englesson tillverkade till sin fru Marilene. Bordet blev uppmärksammat och han fortsatte att tillverka bord i garaget men i en liten skala. Med stark drivkraft och hantverksskicklighet tillverkade han nya spännande former med klassisk stil. Inom kort utvecklades tillverkningen och snart producerades både bord, bokhyllor, speglar och lampetter i mässing.

Staffans fru Marilene stora inredningsintresse ledde till olika samarbeten med arkitekter, och tillsammans har de utfört inredningsuppdrag för bl.a Grand Hotel och Strand Hotel i Stockholm. Det var på 90-talet som sönerna Michael och Johan började i företaget, och därmed ändrade företaget inriktning från metalmöbler till trä- och stoppmöbler. År 2010 invigdes en ny produktionsanläggning för tillverkning av sängar.