Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Nils Strinning

Nils Strinning

Nils Strinning föddes 1917 i Kramfors, Sverige. Han är en av de största formgivarna genom tiderna, han var med och la grunden till det som idag kallas "Scandinavian Design". Det var år 1949 som Nils Strinning var med i en tävling som anordnades av bokförlaget Bonnier. Tävlingen handlade om att man skulle skapa en hylla där man skulle förvara alla sina böcker men som samtidigt var billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp. Nils Strinning skapade tillsammans med sin fru Kajsa, den första Stringhyllan och självklart vann den första pris. Därefter har hyllan blivit en ikon för design och har idag sålts i över 60 år och är populärare än någonsin.
Visar 341 produkter
Stäng meny
StringI webblager
Kampanj
-11%
String Skåp Med Skjutdörrar 78x30x42 cm, Vit
2 328 krJämf. pris2 604 kr

InnehållNisse Strinning och String genom historien

Arkitekten och formgivaren Nils ”Nisse” Strinning föddes 8 december 1917 i den lilla orten Kramfors, Västernorrland. Nisse Strinning har flera framgångsrika uppfinningar bakom sig, bland annat Elfa-systemet som kom redan under 40-talet med sina trådbackar som finns i många svenska hem idag och det ikoniska diskstället ur samma serie. I över 60 år har Nisse Strinning kommit att bli en av våra mest älskade designers med sin folkkära hylla som han tillsammans med sin hustru Kajsa Strinning skapade 1949 som det vinnande bidraget i Bonniers tävling.  

Ryktet om bidraget sprids och 1950 inreder man kontorsrummen i den nybyggda FN-skrapan i New York med stringhyllan och 1953 släpps den fristående Stringhyllan som blir omåttligt populär i många hem. Kort därefter tilldelas Strinning en rad olika utmärkelser och priser för sin omtyckta design. 2017 gav svenska posten ut ett frimärke med String-motiv som en hyllning till Nisse Strinning och hans fantastiska verk.