Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Över 13 000 produkter i lager

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Verner Panton

Verner Panton

Verner Panton var en färgsprakande person som utgör en viktig del i dansk arkitektur- och designhistoria. Han är känd för sina innovativa sätt att kombinera färg, form och ljussättning och hade en särpräglad förkärlek till plast. Verner Pantons designklassiker säljs idag av varumärken som Louis Poulsen, &tradition och Verpan.
Visar 207 produkter
Stäng meny
&Tradition
I webblager
Design Deal
Flowerpot VP3 Bordslampa, Greige
2 325 kr
Flowerpot
Flowerpot
Flowerpot från &tradition

InnehållInnovativ dansk design

Verner Panton utgör en viktig del av dansk arkitektur- och designhistoria. Han är känd för sin sprudlande, färgstarka person och sin förkärlek till plast. Han hade även en unik förmåga att kombinera färg, form och ljussättning i ett rum. Panton utbildades vid Konstakademien i Köpenhamn och arbetade därefter ett par år på Arne Jacobsens ritkontor, innan han startade sin första egna studio år 1955. Panton lanserade sitt första samarbete med Louis Poulsen år 1959; Topan Lamp.

Verner Pantons designikoner har blivit nutida klassiker som ses i moderna hem världen över. Innovationen i hans alster är lika slående nu som för 50 år sedan. Han kombinerade färg och form på ett sätt som var helt nytt för sin tid, i syfte att öppna upp användarens sinne för fantasi och kreativitet. Verner Pantons klassiker säljs idag av varumärken som &tradition, Verpan och Louis Poulsen.