Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (stora varor över 4999kr)

30 dagars öppet köp

Verner Panton

&TraditionLouis PoulsenMontanaVerpanVitra
Verner Panton (1926-1998) är ett legendariskt namn inom skandinavisk design, men egentligen skulle han inte bli en möbeldesigner. Han påbörjade sin kreativa karriär som konstnär, därefter utbildade han sig till arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn. Men efter en tid som praktikant hos Arne Jacobsen fick Panton upp ögonen för möbeldesign och påbörjade, vad som skulle bli en ofantligt framgångsrik karriär, som formgivare. Idag är Verner Panton känd världen över för hans banbrytande designs som kombinerar lekfulla och psykedeliska färgval och former för varumärken som &Tradition, Louis Poulsen, Montana, Verpan och Vitra.
Visar 273 produkter
Aluminium
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Silver
Stål
Transparent
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
&TraditionI webblager
Kampanj
Flowerpot VP3 Bordslampa, Matt Vit
2 624 krREK3 280 kr
&TraditionI webblager
Kampanj
Flowerpot VP1 Pendel, Gråbeige
2 052 krREK2 565 kr

InnehållInnovativ dansk design

Verner Panton utgör en viktig del av dansk arkitektur- och designhistoria. Han är känd för sin sprudlande, färgstarka person och sin förkärlek till plast. Han hade även en unik förmåga att kombinera färg, form och ljussättning i ett rum. Panton utbildades vid Konstakademien i Köpenhamn och arbetade därefter ett par år på Arne Jacobsens ritkontor, innan han startade sin första egna studio år 1955. Panton lanserade sitt första samarbete med Louis Poulsen år 1959; Topan Lamp.

Verner Pantons designikoner har blivit nutida klassiker som ses i moderna hem världen över. Innovationen i hans alster är lika slående nu som för 50 år sedan. Han kombinerade färg och form på ett sätt som var helt nytt för sin tid, i syfte att öppna upp användarens sinne för fantasi och kreativitet.

Belysning Möbler Utemöbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Jul Nyheter Erbjudanden null Inspiration Varumärken null Presentkort Gift Guide null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer