Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler
Katt som tänder en lampaHär var det tomt
Utforska vårt sortiment
NyheterVarumärkenFormgivareKampanjerInspirationPresentkort

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Verner Panton

Verner Panton

Verner Panton var en färgsprakande person som utgör en viktig del i dansk arkitektur- och designhistoria. Han är känd för sina innovativa sätt att kombinera färg, form och ljussättning och hade en särpräglad förkärlek till plast. Verner Pantons designklassiker säljs idag av varumärken som Louis Poulsen, &tradition och Verpan.
Visar 264 produkter
Aluminium
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Koppar
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Röd
Silver
Stål
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
&TraditionI webblager
Flowerpot VP3 Bordslampa, Matt Vit
2 197 krRek. pris3 280 kr
Flowerpot
Flowerpot
Flowerpot från &tradition
Louis PoulsenI webblager
Kampanj
Panthella Mini Bordslampa, Vit Opal Akryl
3 181 krRek. pris4 335 kr
A++

InnehållInnovativ dansk design

Verner Panton utgör en viktig del av dansk arkitektur- och designhistoria. Han är känd för sin sprudlande, färgstarka person och sin förkärlek till plast. Han hade även en unik förmåga att kombinera färg, form och ljussättning i ett rum. Panton utbildades vid Konstakademien i Köpenhamn och arbetade därefter ett par år på Arne Jacobsens ritkontor, innan han startade sin första egna studio år 1955. Panton lanserade sitt första samarbete med Louis Poulsen år 1959; Topan Lamp.

Verner Pantons designikoner har blivit nutida klassiker som ses i moderna hem världen över. Innovationen i hans alster är lika slående nu som för 50 år sedan. Han kombinerade färg och form på ett sätt som var helt nytt för sin tid, i syfte att öppna upp användarens sinne för fantasi och kreativitet. Verner Pantons klassiker säljs idag av varumärken som &tradition, Verpan och Louis Poulsen.