Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Artek - Conscious Consumption

 

Artek grundades 1933 av fyra unga idealister som förespråkade en ny typ av miljö för vardagen och ville göra en skillnad i stadsplanering, arkitektur och design. I dag är Artek kända för sina innovativa bidrag till modern design, där funktionalitet och tidlös estetik är väsentliga delar. Arteks möbler syns i allt från privata hem till kontor, muséer och skolor. Med Alvar Aalto i spetsen har Artek gjort sig kända världen över.

Hållbarhetstänk

I över 80 år har Artek haft hållbarhet i tanken, både när det kommer till material och tillverkning.

Produkterna är tidlösa i sin design, för att hålla generationer igenom. Naturliga material som är lätta att underhålla, reparera och återanvända.

Noga genomtänkt estetik och mönster för att skapa funktion och stilren design under årtionden.

Stolen 400 även kallad "tankstolen" är en vågad designklassiker som stäcker sig över tid.

Materialval

Artek hjälper till att skapa en ansvarsfull konsumtion genom att vara transparenta i hur och var deras produkter framställs.

Åbo, Finland

Majoriteten av Arteks produkter skapas i Åbo, där Aalto-möbler tillverkas sedan 1920-talet.

Träval

Genom att använda björk från hemlandet Finland som sedan kombineras med moderna produktionsmetoder och ett expertishantverk, kan Artek skapa en dynamik mellan människa och maskin och skapa möbler av högsta standard.

Pall 60 är ett exempel på resultatet av kombinationen inhemska råvaror och hållbar tillverkning.

60 pall från Artek, designad av Alvar Aalto år 1933. Den enkla idén bakom denna nu klassiska pall bygger på tre böjda ben och en rund sits. Funktionalistisk möbeldesign när den är som allra bäst. Pallen är tillverkad i björk och passar utmärkt som sängbord eller när det behövs extra sittplats runt bordet. En allt-i-allo pall med utmärkt design och form!

Långsiktighet

Produkterna är medvetet framtagna för att hålla i generationer och med multifunktionella användningsområden kan de användas i både privat och offentlig miljö. Bordet 95 har många användningsområden och kan användas fristående eller mot vägg.

 

Patina

I takt med att åren går, åldras Arteks möbler med stil. Material som läder och linoleum får mer patina med tiden och åldras graciöst. Som fåtöljen 406 är ett lysande exempel på åldrande skönhet!

"Artek står för tydlighet, funktionalitet och poetisk enkelhet"

Ta del av fler inredningstips!

Guide

Möblera hemmakontoret

Även om vi senare i vår återigen börjar åka in till våra arbetsplatser, har vi under det gångna året fått vänja oss vid det nya "normala". Våra möten kan skötas på distans, och att kunna anpassa tid och plats för sina arbetstimmar har för många öppnat för ett friare, mer kreativt arbetsklimat. Däremot är vi nog flera som suttit lite för många dagar på en lite för hård pinnstol vid ett lite för lågt bord... Här har vi därför samlat allt du kan tänkas behöva för att inreda ett både bekvämt och snyggt hemmakontor!

InnehållPopulära kategorier