Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Duka för nyår

Hejdå 2023, varmt välkommen 2024! Snart är nyårsafton här och vi ser fram emot att få duka fram finporslinet och skåla in ett nytt år. Vi har satt ihop en dukningsguide med våra bästa tips för en lyckad nyårsdukning.

Stilren, klassisk dukning eller bohemisk och färgglad? Utgå från vad du har hemma i hyllor och skåp för att skapa nyårsmagi med enkla medel och fina detaljer! Här har vi samlat tips för vackra nyårsdukningar i olika stilar, och förslag på utsmyckningar som gör ditt nyårsbord extra personligt och fint.

Allt som glittrar

Är det någon dag på året när det är helt okej att gå loss med prål och glitter så är det på nyårsafton! Låt din inre Disneyprinsessa få fritt spelrum och pryd duken med silverstjärnor, glittersprejade grankvistar, glansiga girlander och silverljusstakar.

Matcha glittret med stilrena vita tallrikar och välputsade, gnistrande glas och bestick. Panduro Hobby är din goda fé i jakten på glitter!

Textilier

Skippa pappersservetterna och investera i fina linneservetter istället – lyxigt och dessutom hållbart. Du behöver inte nödvändigtvis plocka fram det vita, stärkta linnet. En mörkare, jordigare ton skapar en mysig men fortfarande exklusiv känsla. Kombinera med naturens eget pynt: en tallkvist, lite hampagräs, vackra stenar som placeringskort eller snirklig murgröna mellan tallrikarna.

Nyårsduka med allt du tycker är fint

Din dukning behöver inte vara stilren och färgkoordinerad för att vara vacker. Blanda delar från olika serviser och plocka fram dekorationer som betyder extra mycket för dig – utan att de nödvändigtvis passar ihop. Ett dukat bord där gästen upptäcker nya detaljer under middagens gång, och där din personlighet får synas är både vackert och spännande.   

5 tips inför nyårsmiddagen

1. Pynta kanten på fördrinkglasen med glitter! Få till en extra nyårsfestlig känsla genom att gnida in glasets kant med citron och sedan doppa kanten i ätbart glitter. Varför inte servera något annat än bubbel? Glitter-Margarita någon?

2. Har du sparat på minnen från tidigare semestrar kan de bli en rolig detalj på nyårsbordet. Snäckor, stenar och bilder från gemensamma resor eller tidigare festtillfällen blir en given samtalsstartare.

3. Gör bordsplaceringen till en aktivitet. Placera ut en detalj vid varje kuvert som symboliserar respektive gäst, kan de hitta sin plats och förklara varför de tror att du valt just den detaljen? Ett annat förslag är att skriva ut en beskrivning av personens stjärntecken, har de koll på vilka utmärkande personlighetsdrag som beskriver dem (enligt astrologin…)?

4. Låt eld och vatten utgöra huvudnumret på bordet genom att placera ut stora och små vattenfyllda skålar och ljuskoppar där du placerar ut flytande värmeljus. Vackert och effektfullt.

5. Överraska med en personlig hälsning till desserten. Vem gillar inte fortune cookie-konceptet? Skriv några rader till varje gäst och baka in den personliga hälsningen i den klassiska kinesiska kakan. Mysfaktor 3000.

Mer inspiration

Hemma Hos

Jul med Gustav Broström

Gustav Broström, mannen som gjort nästan alla svenskar till loppisfantaster, hudvårdsnörden som är skapare till hashtagen #loppisvardag som till dags dato har över 60.000 inlägg, delar med sig av sina jultraditioner och tips.

InnehållKrukor & vaser