Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Jul med Gustav Broström

Jultips och traditioner med Gustav

Gustav Broström, mannen som gjort nästan alla svenskar till loppisfantaster, hudvårdsnörden som är skapare till hashtagen #loppisvardag som till dags dato har över 60.000 inlägg, delar med sig av sina jultraditioner och tips.

Hur firar du jul och/eller vad är viktigast för dig på julen?

 Jag firar jul med familjen på vårt ställe i Södermanland, det är alltid olika konstellationer eftersom jag och mina systrar med respektive praktiserar "varannan-jul”, ena året hemma och andra hos svärföräldrar. I takt med att vi blivit äldre har vi bantat ner julen på alla sätt, aktiviteter, mat och julklappar. Vi fokuserar på gemenskap och återhämtning. Låter mycket pretentiöst men är otroligt skönt!

"Viktigast för mig är bastu, vila och oändligt med julskinka."

Detta blir första julen i lägenheten som han köpte tidigare detta år. Han har precis börjat julpynta i skrivandets stund och funderar över var granen ska stå, vilka julstjärnor som passar var och om adventsljusstaken ska stå i fönstret eller på ett bord.

I år kommer julstämning skapas av levande ljus och vintriga textilier. Amaryllis, mängder av stearinljus och glittriga saker hängades i dörröppningar. Gustav är expert på att placera små vackra ting som stilleben, både spännande och vackra att titta på.

Hemligt smultronställe för second hand julpynt? "Stadsmissionens outlet i Kungens Kurva är ett perfekt ställe för hardcore loppisfantaster. Det är högljutt, osorterat och billigt. Här kan man köpa allt från julkulor till lampor och adventsljusstakar för några kronor."

Designdrömmar...

Jag drömmer om att färdigställa mitt arbetsrum med massor av förvaring och yta för att kreativitet. Där skulle jag gärna ställa in vitrinskåpet Curiosity från MENU eller fällbara bordet från String! Sedan många år har jag älskat Alvar Aaltos formgivning och skulle gärna ställa skålen Opal från Iittala på soffbordet! Eller varför inte stoppa granris i en Luna, kruka från Muubs.

...och julklappar

 Om jag fick ge bort julklappar från Rum21 skulle jag definitivt satsa på möbelvårdsprodukter. Det är så otroligt viktigt att förstå sin inredning, hur och var den är gjord och framförallt hur man tar hand om den! Jag skulle också vilja ge bort bäddset från Garbo & Friends - för vem blir inte glad för sängkläder i bra kvalitet? 

"Det är så otroligt viktigt att förstå sin inredning, hur och var den är gjord och framförallt hur man tar hand om den"

"Sätt små pärlor i snäckor du hittat på stränderna. Fina sommarminnen blir vackert julpynt!"

Mer inspiration här

Hemma Hos

Hemma Hos
Sofia Wood

Följ med hem till Sofia Wood och spana in hennes fantastiska sekelskifteslägenhet i Norrköping! Vi passade på att ställa frågor om mat, inredning (såklart), hållbarhet och drömmar.