Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Hemma hos Mikkel Dahlstrøm

Text: Ferm Living
Foto: Mikkel Dahstrøm

Mitt i Köpenhamns puls bor Mikkel med sin sambo. Med varsam hand har de sakta förvandlat lägenheten till en harmonisk och välbalanserad källa till lugn. Noga utvalda desginikoner som håller över tid vilket gör Mikkels stil både hållbar och unik.

Lugnet i city

Ända sedan fotografen Mikkel Dahlstrøm flyttade till Köpenhamn 2019 har han jobbat med att förvandla sin nybyggda lägenhet i Sfinxen, en modern skyskrapa, till ett mysigt och charmigt hem med plats för honom och hans sambo Frederik att koppla av och varva ner i. Islands Brygge-området i Köpenhamn kännetecknas av sina många nybyggda, arkitektritade lägenhetskomplex där konceptet "småboende" blomstrar. Lägenheten är liten, men redan från entrén omfamnas man av ett visuellt lugn fullt av sammetslena toner i en dov färgpalett.

"Jag tror att nyckeln till ett litet boende är att vara mycket selektiv. Om något nytt kommer in, måste något annat tas bort."

Följde sin dröm

Mikkel har egentligen en fullbordad kandidatexamen med inriktning på arbetsrätt, men kände att kontor 9-17 inte var något han drömde om. Det var en slump som låg till grund till hans karriärsbyte. Det var när han tillsammans med sin kompis Julie jobbade i en inredningsbutik som de började prata om att utveckla deras gemensamma inredningsintresse.

"Vi hade länge pratat om att vi ville göra något med inredning, och vi kom ihåg att vi båda hade publicerat artiklar om vår egna hem. Vi pratade om hur coolt det skulle vara att göra det själva, och så är hur det hela började.”

”Jag tittade på YouTube-videor och läste en massa böcker för att lära dig mer om ämnet. Vi skrapade ihop lite pengar tillsammans och investerade i en mycket dyr fotoutrustning, och plötsligt var jag fotografen. Det var en galen tid, bara ett halvår efter att vi började nådde vi en punkt där vi var så upptagna att vi kunde försörja oss på det.”

Perfektion till sista bilden

Även om Mikkel inte identifierar sig som en influenser så är hans instagram-konto helt klart en stor del av hans liv. Med en imponerande följarskara bjuder han på väl komponerade bilder från hans hem. Det är noga utvalda bilder där det kan ta veckor mellan posterna, allt för att hitta det perfekta flödet. Då många bor likt Mikkel på små ytor gäller det att vara extremt selektiv i vilka saker som kommer in i sitt hem. Han har en regel, för varje ny sak som kommer in, måste en annan tas bort.

Hållbar konsumtion

Genom att använda sig av högkvalitativa möbler och utvalda färger i jordnära toner har Mikkel skapat en harmonisk inredningsstil. Att investera i god design och låta köpen noga värderas har gett lägenheten en stabil grund som reflekterar Mikkel på ett rättvist sätt.

”Med tiden har det blivit en princip för mig att spendera mina pengar på bra design som håller länge. Jag är till exempel ganska säker på att vårt skräddarsydda matbord i marmor kommer att hålla för evigt, och det får mig att älska det ännu mer.”

”Idag vet jag att mitt hem först och främst måste vara en plats där jag kan koppla av och hitta lugnet. Det gör att jag kan generera nya idéer och fortsätta utvecklas kreativt.”

Fler reportage från Rum21

Hemma Hos

Hemma hos Connie Barton

Följ med oss ​​när vi besöker Connie Barton, grundare och ägare av Studio Connie, i hennes hem i södra London, där hon bor med sin man Tom och deras hund Gelert.