Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Årets hållbarhetsinspiratör 2022: Sannas.torp

Sanna Lindgren driver Instagramkontot @sannas.torp. och efter juryns överläggning blev Sanna vinnare i kategorin "Årets hållbarhetsinspiratör" i 2022 års upplaga av Rum21 Awards.

Korta fakta om Sanna

Ålder: 29 år

Yrke: Coach för blomsterbutiker

Bosatt: Oppmanna, Skåne

Familj: Sambon Marco och hunden Louie

Favoritföremål i hemmet: Har ju så många favoriter, men måste nog välja vårt skåp som står i vardagsrummet. Vi köpte det secondhand, och det var den allra första möbeln vi lade ned mycket tid på, med att slipa och måla, så nu när det är klart och passar in så bra här så uppskattar vi det lite extra mycket. 

Hur länge har du drivit ditt instagramkonto?

Innan vi flyttade hit lade jag upp lite bilder från vår lägenhet, men det är sedan i somras när vi flyttade till torpet som jag använder namnet sannas.torp, och fokuserar ännu mer på hållbarhet. 

Hur startade ditt intresse för inredning?

Jag har alltid varit kreativt lagd, och intresserad av färg och form. Men intresset ökade mycket sedan jag gick floristutbildning för några år sedan. Blommor och inredning går ju hand i hand på många sätt.

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför?

Just nu är det vardagsrummet, för det är där vi hunnit fixa iordning mest. Men vi har precis köpt en kökssoffa (som jag drömt om länge), så jag har en känsla av att när den har piffats till och köket har blivit mer klart så kommer jag sitta där allra mest. 

"Ha tålamod när du handlar second hand. Ser man det som att gå på skattjakt, så blir resan väldigt rolig"

Vilket är ditt senaste inredningsfynd eller DIY-projekt?

Vi håller just nu på att fixa en köksträdgård! Så där ser vi fram emot att kunna odla en massa grönsaker i sommar.

På vilket sätt tror du att du inspirerar till ett hållbart synsätt på inredning?

Vi har inrett vårt hus mestadels med andrahands-grejer, och min förhoppning är att andra människor inspireras att göra detsamma. Jag försöker även inspirera till att se saker för vad de kan bli, inte bara för vad de är. Med lite kärlek och piff kan man få grejer att bli perfekta för ens eget hem.

Vilka är era bästa tips för att bli en mer hållbar konsument och användare av inredning (vilket vi ju alla är i olika former)?

Mina bästa tips till att inreda mer hållbart är att handla mer i andrahand. Och ha tålamod! Man hittar kanske inte allt direkt, men känslan när man väl gör det är ju underbar. Ser man det som att gå på skattjakt så blir resan väldigt rolig. Och köper man nytt så försök köpa bra material och saker som håller. På så sätt slipper man slit och släng. 

Vad var din reaktion när du fick veta att du var en av vinnarna i Rum21 Awards?

Jag såg att jag fått mail och tänkte att det skulle stå att någon av de andra fantastiska kontona hade vunnit, så kunde inte riktigt ta in att det faktiskt var jag! Jag satt i bilen med sambo och hund, så vi kunde inte hoppa av glädje riktigt så mycket som vi ville, men vi hoppade i sätet så gott det gick allihop! Så himla roligt. 

Vad vill du köpa för din vinst och hur kommer du inreda ditt hem med dessa objekt?

Det finns ju så mycket fint, så det är svårt att välja, men vi är på jakt efter fin belysning till köket, så är väldigt sugen på fotogenlampan Lyckeby från Karlskrona lampfabrik. Har också letat efter en mysig rottingstol att ha bredvid soffan i vardagsrummet, så kommer nog slå till på loungestolen Colone från House Doctor också. Utöver det kommer jag försöka hitta lite saker med tidlös design, som vi kan ha länge. Kanske lite kaffekoppar, det dricks mycket kaffe här hemma!

Läs om de andra vinnarna i Rum21 Awards här

Rum21 Awards

Årets Stjärnskott 2022: Lykkeboet

Vinnare av årets stjärnskott är norska Anne Aavitsland med Instagramkontot Lykkeboet. Läs vinnarintervjun med henne här.