Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Årets Stjärnskott 2022: Lykkeboet

Norska Anne Aavitsland driver Instagram-kontot @lykkeboet och efter juryns överläggning stod det klart att Lykkeboet är vinnaren av titeln "Årets inredningsprofil" i 2022 års upplaga av Rum21 Awards.

Korta fakta om Anne:

Ålder: 46 år

Yrke: Designer

Bosatt: I ett hus på landet utanför Ålesund 

Familj: Gift med Johan

Favoritföremål i hemmet: Det måste vara ett av mina första köp efter renoveringen av matsalen/köket, nämligen lampan Octo 4240 från Secto Design. Jag är lika förälskad i den nu som när jag köpte den!

Hur länge har du drivit ditt instagramkonto?

Jag startade kontot 2015, men det blev ett renodlat inredningskonto först 2018.

Hur startade ditt intresse för inredning? 

Jag har i grunden alltid haft en passion för design och inredning, jag började med styling i tidig ålder och möblerade ofta om i mitt barnrum.

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför?

Det måste vara vårt kök, mycket för att min man och jag har gjort allt arbete själva och det blev precis som vi hade drömt om! Det är stort och praktiskt att laga mat, med ordning och struktur i alla skåp och skafferier vilket ger mig ro i själen. Jag älskar också att det är socialt och öppet ut mot matsalen så att vi har kontakt med gästerna medan vi lagar mat. 

Vilket är ditt senaste inköp?

Mitt senaste inköp är väckarklockan City Hall från Arne Jacobsen. Jag har även nyligen köpt en läcker ljusstake second hand. Jag köper gärna begagnat om jag kommer över något som står på önskelistan.

Vem eller vilka är dina förebilder inom inredning?

Oj, bra fråga! Det är så otroligt många och jag blir inspirerad av så många olika stilar, men om jag ska nämna några av mina favoriter så får det bli @boogreis, @egilfarstad, @medandreord, @niblu.home och @linda.m.karlsen.

Vad var din reaktion när du fick veta att du var en av vinnarna i Rum21 Awards?

Jag öppnade mailet fick jag läsa det 3 gånger innan jag faktiskt förstod att jag hade vunnit Årets Stjärnskott! Hela familjen var samlad runt frukostbordet i stugan, och när jag berättade att jag hade vunnit fick flera av oss glädjetårar! En underbar nyhet att starta påskfirandet med!

Vad vill du köpa för din vinst och hur kommer du inreda ditt hem med dessa objekt?

Det finns så mycket fint att välja mellan så jag måste tänka innan jag bestämmer mig. Men jag tror att de nya Grand-sofforna hamnar högt på önskelistan! Då kommer vårt vardagsrum att vara komplett!

Vilka är dina topp 5 favoriter från Rum21?

Här har jag också allt för många favoriter. Bland annat:

1. Grand soffa som står som nästa inköp till huset

2. Drömfåtöljen Little Petra

3. Curva tidningsställ från AYTM

4. Kink vas från Muuto

5. String hyllsystem som jag önskar mig till matsalen

Läs om de andra vinnarna i Rum21 Awards här

Rum21 Awards

Årets inredningsprofil 2022: Unikakvadrat

Unikakvadrat är vinnare i kategorin Årets inredningsprofil i 2022 års upplaga av Rum21 Awards. Läs intervjun med Selma som har kontot här.