Nyheter
Belysning

Årets instagramflöde 2021: Hemlikheter

Linnéa som driver instagramkontot Hemlikheter är en av vinnarna i 2021 års upplaga av Rum21 Awards. Efter juryns överläggning stod det klart att Hemlikheter är vinnaren av titeln Årets instagramflöde.

Korta fakta om Linnéa:

Ålder: 35

Yrke: Föräldraledig sjukgymnast, men jobbar även lite med samarbeten på Instagram @hemlikheter

Bosatt: Bor i ett hus på landet utanför Gränna

Familj: Gift med Simon och har barnen Ebbe 7, Elis 4 och Gunnar 10 månader

Favoritföremål i hemmet: Helt omöjligt att bara välja en grej så jag tänker att jag väljer tre som ringar in mig och min stil rätt så bra – något fått, något loppat, något nytt. Så topp tre utan inbördes ordning: Vårt köksbord som är ett slagbord i blytung furu som jag ärvt av min farmor, den ovala spegeln i vardagsrummet som är ett lyckat DIY av en loppisfyndad furuspegel samt tavlan med schimpanser av Bobo Wallmansson som jag fått av Simon i födelsedagspresent.

Hur länge har du drivit ditt Instagramkonto?

Jag skaffade Instagram 2012, men då ett privat konto för familj och vänner. Under min första föräldraledighet började jag mer och mer nischa mig mot inredning, upptäckte att det var roligt att fota och 2014 bytte jag namn till @hemlikheter och gjorde kontot offentligt.

Hur startade ditt intresse för inredning?

Jag har alltid gillat inredning och att göra fint omkring mig, gillade att möblera om och flytta prylar i mitt rum när jag var barn. Sen har det gått i perioder och när vi flyttade till vår första gemensamma lägenhet i Göteborg för 15 år sen köpte vi alla möbler på Ikeas fyndhörna, så då kan jag väl inte säga att jag brydde mig så mycket ändå... Men det drog igång rejält när vi flyttade till huset vi bor i nu, då vi började renovera och fixa mycket själva och nu är det ett av mina största intressen!

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför?

Jag gillar vårt stora kök och det är där vi hänger mest. Det är ett socialt rum och det pågår liksom alltid något här. Barnen sitter vid köksbordet och ritar, degar eller läser läxor samtidigt som vi lagar mat eller tar en kopp kaffe. Det är mysigt.

Vilket är ditt senaste inköp?

Jag köpte nyligen några såna tunga, handblåsta ljuslyktor gjorda av returglas som är helt otroligt vackra och ger ett fantastiskt sken.

Vilka är dina bästa tips för att skapa ett inspirerande Instagramflöde?

Oj, vad svårt! Jag vill gärna att mitt flöde ska vara snyggt och enhetligt, men det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att det är inspirerande… Men om jag ska ge några tips så är det att öva, öva, öva på att fota. Testa olika vinklar och prova dig fram. Fota i bra ljus. Redigera bilderna på liknande sätt/använd samma filter för ett enhetligt flöde och för att dina följare lätt ska känna igen dina bilder och din stil.

Vad var din reaktion när du fick veta att du var en av vinnarna i Rum21 Awards?

Jag och barnen satt på en parkbänk och åt gelato när det plingade till i telefonen och jag skrek rakt ut! Jag tror jag kan ha skrämt både barn och eventuellt någon förbipasserande… Blev 100% chockad, jag var helt inställd på att någon annan skulle vinna och var nöjd bara med att ha tagit mig till final! Men jag känner mig glad, ärad och så stolt över att ha vunnit. Det är fantastiskt!

Vad tror du att du kommer/vill köpa för vinsten (presentkort på 10.000 kr) och hur vill du inreda med det?

Jag älskar utemöbelserien Palissade från HAY och speciellt soffan har jag drömt om i flera år. Jag skulle ställa den i trädgården vid mina blomsterbäddar och sitta där och njuta av blommorna!

Vilka är dina topp 5 favoriter från Rum21s webbshop?

1. Stol - No 14 Rotting från Ton

En klassisk stol som jag aldrig tröttnar på. Älskar rottingsitsen!

2. Vägglampa - 265 från Flos

En helt otrolig vägglampa från Flos som jag gärna hade haft på väggen hemma hos oss.

3. Doftljus - Coriander från L:a Bruket

Jag älskar verkligen Lilla brukets doftljus och detta som heter Coriander är min absoluta favorit.

4. Matta - Peas från Hay

En klassisk matta med en twist. Inget slår en ullmatta!

5. Bestickset - Bernadotte från Georg Jensen

Mina absoluta drömbestick! Kanske ska jag investera i dessa i stället för soffan..?

Läs om de andra vinnarna i Rum21 Awards här

Rum21 Awards

Årets Stjärnskott 2021: Ida Mårtensson

Vinnare av årets stjärnskott är Ida Mårtesson med kontot @idismartensson på Instagram. Vi har intervjuat den lysande stjärnan!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer