Nyheter
Belysning

Årets Stjärnskott 2020: Hannes Mauritzson

Hannes Mauritzson är en av vinnarna i 2020 års upplaga av Rum21 Awards. Efter juryns överläggning stod Hannes som vinnare i kategorin Årets stjärnskott.

Korta fakta om Hannes:

Ålder: 24 år
Yrke: Kommunikatör och kreatör
Bosatt: i en sekelskifteslägenhet från 1900 i Helsingborg
Familj: Sambon Alexander och hunden Charlie
Favoritföremål i hemmet: Vårt antika skåp i köket

Hur länge har du drivit ditt Instagramkonto?

Jag har haft mitt konto @hannesmauritzson i flera år men låst och privat. 1 mars 2019 valde jag att öppna upp mitt konto och sedan dess har de 500 följarna vuxit upp till fantastiska 33.000.

Hur startade ditt intresse för inredning?

Mitt intresse för inredning startade framförallt när jag upplevde att jag behövde skapa en miljö i mitt hem som jag mår bra att vistas i. Jag kände mig lite vilsen i livet och behövde då finna ro någon annanstans.

Vilket är ditt favoritrum hemma?

Mitt favoritrum är sovrummet. Vi bodde tidigare i en liten lägenhet i Stockholm utan fönster i sovrummet. Nu har vi fönster som är över 3 meter och solen håller oss sällskap hela dagarna. Det är helt fantastiskt.

Vilket är ditt senaste inköp?

Mitt senaste inköp var en servis på loppis, Gröna Anna från Rörstrand.

Vem eller vilka är dina förebilder inom inredning?

Jag har många vänner som är helt fantastiska på att kombinera gammalt och nytt. De har sedan en fantastisk förmåga att fånga det fantastiskt fint på bild. Bland annat den fantastiska kreativa duon Marianne Wikner @mariannewikner och Malin Mörner, @poppyloveyou. Jag är också otroligt förälskad i Kristin Lagerqvist, @krickelins, och Catarina Skoglund, @annacate.

Vad var din reaktion när du fick veta att du var en av vinnarna i Rum21 Awards?

Jag blev otroligt chockad och glad. Just att vinna Årets Stjärnskott är fantastiskt då det är ett pris du bara har möjligheten att vinna en gång. Jag har haft ett fantastiskt år och fått nya möjligheter och träffat människor jag aldrig vågat drömma om. Det finns många som uttrycker de hemska kontexterna sociala medier medför, men då skulle jag säga att de inte hamnat i den fantastiska bubblan jag hittat. 

Vilken del av priset ser du mest fram emot?

Jag måste säga att faktiskt betyder titeln otroligt mycket för mig. Jag har arbetat under en lång tid utan att tjäna en enda krona för att bygga det jag har idag. Jag förlorade två jobb inom loppet av ett halvår och bestämde mig då att investera tid i att bli en skicklig skribent och fotograf. Jag ville bli en lysande stjärna på Instagrams himmel och få möjligheten att dagligen inspirera och kommunicera med fantastiska människor.

Den här vinsten, årets stjärnskott, är som en klapp på axeln som säger ’’Hannes, du klarade det!’’. Det handlar inte om hur många gånger du misslyckas utan hur många gånger du orkar ta dig upp igen och fortsätta. Det påminde jag mig om gång på gång.

Läs om de andra vinnarna i Rum21 Awards här

Rum21 Awards

Årets trendsättare 2020: Louise Hjorth

Louise Hjorth blev juryns val till kategorin Årets trendsättare. Läs intervjun med Louise här och inspireras av hennes fantastiska hem.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer