String - Köp Stringhylla och String hyllsystem online på Rum21.se
Fri frakt över 499 kr Öppet köp 30 dagar
VARUKORG

 


String

String Furniture är ett svenskt företag som har skapat en sann designklassiker som vi kan lova aldrig går ur tiden. En String-hylla är lätt men stabil och den minimalistiska och tidlösa designen väcker fortfarande uppmärksamhet efter 65 år. Arkitekten Nisse Strinning år 1917–2006 som är String-hyllans upphovsman, var en av de stora designers som i mitten av förra århundradet lade grunden till det som idag kallas Scandinavian design.


Begränsa dina urval

  • Bord Förvaring Småförvaring
  • Beige/brun Grå Gul/orange Lila/rosa Ljust trä Multifärgad Mörkt trä Röd Silver/krom Svart Transparent Vit
  • Barnrum Hall Kontor Kök Matsal Vardagsrum

Uppdatera
Visar 1-48 av totalt 144.
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla
SorteringString

Varumärket String föddes när arkitekten Nils ”Nisse” Strinning vann en tävling tillsammans med sin fru Kajsa Strinning som bokförlaget Bonnier anordnade 1949. Tävlingen gick ut på att ta fram en bokhylla som var billig, enkel att skicka och lätt att montera och sätta upp. Vinnaren korades och blev såklart Nisse Strinning med sitt bidrag Stringhyllan. Idén om den nätta hyllan med tunna gavlar i ståltråd överdragen av plast har sedan dess blivit ett av 1900-talets mest främsta designikon med sin tidlösa och präglade design.


Stringhyllan – en tidlös designklassiker som kan varieras i oändlighet

Stringhyllan går att anpassa efter varje rum och användningsområdena är oändliga. Organisera dina böcker och favoritsaker, bygg ett hallsystem för både skor och ytterkläder eller varför inte montera upp snygga hyllor till kök, vardagsrum, kontor eller sovrum. Hyllorna är enkla att montera och hyllplanen går att flytta upp och ner. String hyllsystem i MDF finns i träslagen ask, ek och valnöt och i färgerna svart ask, vit, grå. String Pocket och Plex hittar du i flera fina kulörer som kan du skapa din egen personliga stil med och kombinera den tillsammans med dina favoriter i hemmet. Oavsett om det är kläder, skor, böcker, kontorsmateriel och inredning har String ett sortiment som passar de flesta.


Nisse Strinning och String genom historien

Arkitekten och formgivaren Nils ”Nisse” Strinning föddes 8 december 1917 i den lilla orten Kramfors, Västernorrland. Nisse Strinning har flera framgångsrika uppfinningar bakom sig, bland annat Elfa-systemet som kom redan under 40-talet med sina trådbackar som finns i många svenska hem idag och det ikoniska diskstället ur samma serie. I över 60 år har Nisse Strinning kommit att bli en av våra mest älskade designers med sin folkkära hylla som han tillsammans med sin hustru Kajsa Strinning skapade 1949 som det vinnande bidraget i Bonniers tävling. Ryktet om bidraget sprids och 1950 inreder man kontorsrummen i den nybyggda FN-skrapan i New York med stringhyllan och 1953 släpps den fristående Stringhyllan som blir omåttligt populär i många hem. Kort därefter tilldelas Strinning en rad olika utmärkelser och priser för sin omtyckta design. 2017 gav svenska posten ut ett frimärke med Stringmotiv som en hyllning till Nisse Strinning och hans fantastiska verk.