Nyheter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 599 kr (stora varor över 4999kr)

30 dagars öppet köp

Louis PoulsenLouis Poulsen
AJ BordslamporArne JacobsenPHPoul Henningsen
Louis Poulsen är ett danskt belysningsföretag som fokuserar på funktion och design. År 1874 grundades företaget av Ludvig Poulsen och har i över 70 år varit verksamma på marknaden. Under tidens gång har de haft samarbeten med kända formgivare som bland annat Arne Jacobsen, Poul Henningsen och Louis Campbell. Visionen i företaget är enkelhet med snygg design. I deras sortiment finns vägg-, golv-, bords- och taklampor.
Panthella
Visar 24 produkter
Svart
Blå
Mässing
Grå
Orange
Rosa
Silver
Vit
Pris
3 000 kr
4 900 kr
8 100 kr
Louis PoulsenI webblager
Panthella Mini Bordslampa, Vit
4 050 krREK5 050 kr
PH-serien
Bländfria designklassiker

InnehållFunktionell & vacker belysning

Louis Poulsen är ett välkänt varumärke inom möbel och inredningsbranschen. Louis Poulsen jobbar med de främsta formgivarna för att ta fram funktionell och vacker belysning. För att skapa så naturligt ljus som möjligt har de fokuserat på att designa efter funktion.

Louis Poulsens mål var att bli marknadsledande inom den traditionella produktkategorin och att skapa belysning som är anpassad för privat, professionellt, inom- och utomhus miljö. Med ett gediget hantverk producerar de kvalitetsbelysning och designprodukter som är lika vackra att titta på som de är funktionella.

Företaget tog fart när Poul Henningsen startade sitt samarbete med Louis Poulsen 1924. Poul Henningsen började designa armaturer och året efter åkte han på en utställning i Paris. Där han vann och blev uppmärksammad med sin treskärmdesign. Samma design har han använt på alla sina armaturer för att skapa ett så mjukt men samtidigt behaglig ljusspridning som möjligt. Hela iden kommer från hans mamma som hade en önskan om ett mer smickrande och mjukare ljussättning än vad som fanns i hemmen då.

PH - en älskad klassiker

Poul Henningsen har designat den världskända PH lampan som idag är en klassisk armatur i kök och matsalar världen över. Här kan vi se ett tydligt exempel på hur Poul Henningsen jobbar med dubbelheten, ljus och design. PH 5 har med sin design exceptionellt bra ljusspridning som lämpar sig bra för belysning över ett köksbord. Taklampan ph 5 blev snabbt en succé och idag 60 år senare är det fortfarande en av Louis Poulsen mest sålda lampa.

Louis Poulsen samarbetar bara med kända formgivare som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato och Louise Campbell. Tillsammans har de skapat dagens klassiker inom belysning.

Idag visas Louis Poulsens lampor över hela världen. Några av Louis Poulsen mest kända lampor är Kotten, Snöbollen, Ph-lampan och Aj. Alla serier finns som vägg-, golv-, tak- och bordslampa.

Möbler Belysning Inredning Servering Mattor Textil Barn Utemöbler Nyheter Erbjudanden Inspiration Varumärken null Presentkort Gift Guide Outdoor Season null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer