Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Formgivarprofil: Jonas Bjerre-Poulsen

Jonas är en super-estet, en av grundarna bakom Norm Architects och inte minst en av Nordens största designtänkare. Han är en pionjär inom ”soft, sensuell minimalism” – och hans signum är en härlig mix av skandinaviskt och japanskt.

Jonas är utbildad arkitekt, men i dag jobbar han med en blandning av arkitektur, design, konst, fotografi, som art director och med visuella identiteter. Han hyrs in till inredningsprojekt världen över – allt från privata hem och restauranger till butiker och showrooms. Jonas skapar allt från objekt som möbler och lampor till rum och bilder.

Norm Architects

Jonas är utbildad på både Det Kongelige Danske Kunstakademi och på Copenhagen Business School, så han blandar kommersiellt och strategiskt koncepttänkande med designmässiga visioner. Han är en av de två grundarna bakom Norm Architects, grundat 2008, och i dag är han partner i företaget.

Norm Architects har vunnit en hel rad priser, både i Danmark och internationellt. Under årens lopp har han arbetat nära med bland annat MENU, och han är just nu aktuell med lampan Hashira och kannan Yana för just det här varumärket.

Och så är Jonas en person som, innan det blev ett buzzword, varmt har förespråkat kunskapsdelning. I många år har han pratat om andemässiga och intressemässiga gemenskaper, grupper av människor som möts kring samma estetik oavsett ålder, bakgrund eller geografi. Jonas delar sin passion för fenomenologi, det filosofiska studiet av mänsklig erfarenhet, med kunder som är allt från internationella designmärken och magasin till privata husägare.

"Vår expertis ligger i att hitta balansen"

Hans stil är diskret, raffinerad, lugn och enkel, men samtidigt uttrycksfull och komplex. Färgerna går i grått, brunt, gräddigt och svart, och har en dialog med trä och sten. Essensen i hans arbete ligger i balansen. Han arbetar intuitivt och sensuellt, guidad av kroppen och sinnet snarare än av trender och teknik. Det ska kännas bra. Norm Architects bygger på traditionerna inom skandinavisk design – på tidlös estetik, naturmaterial och modernistiska principer. Fokus är på kvalitet, detaljer och hållbarhet.

”Vår expertis ligger i att hitta balansen – när det inte finns mer att lägga till eller ta bort”, säger han.

Se mer på normcph.com, menuspace.com och jonasbjerrepoulsen.com

Läs mer

Reportage, Guide

Add Colour

Värmen är här och i takt med att naturen återfår sina färger längtar vi efter färgklickar även inomhus. Addera accentfärger i form av detaljer, belysning och textilier som drar blickarna till sig. Vi har valt ut våra favoriter bland färgrika detaljer!